Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στην τελική ευθεία για την απεργία και τις συγκεντρώσεις της 1ης Μάη

Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Με το σύνθημα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα όλης της χώρας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις νέες απάτες πως η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ συνδυάζει την Πρωτομαγιά με τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη στην απεργία και τις συγκεντρώσεις να εκφραστεί ένα ενωτικό - μαχητικό ρεύμα, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων οι οποίες αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού, που εξυπηρετούν την επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Εξορμήσεις και πλατύ άνοιγμα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συγκεντρώσεων, την Τρίτη 30/4 συνδικάτα και συνδικαλιστές θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις, από το πρωί έως το απόγευμα, σε σταθμούς διοδίων και λιμάνια. Συγκεκριμένα, εξορμήσεις θα γίνουν στα διόδια Ελευσίνας και των Αφιδνών και στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου.

Από τις εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μπροστά στην Πρωτομαγιά
Από τις εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μπροστά στην Πρωτομαγιά
Με περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργία και τη συγκέντρωση. Την Τρίτη περιοδεία έγινε στο εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine's» στη Λυκόβρυση, ενώ χτες στα εργοτάξια του αεροδρομίου και του Εμπορικού Κέντρου στα Σπάτα. Επίσης, εξορμήσεις έγιναν σε γιαπιά και εργοτάξια στις νότιες συνοικίες και στο παραλιακό μέτωπο.

Σήμερα Πέμπτη, επίσης, η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά σωματεία του νησιού σε σύσκεψη μπροστά στην Πρωτομαγιά, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Απεργία σε πλοία και αστική συγκοινωνία

Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με απόφαση της ΠΝΟ μετά από πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Αποφάσεις για 24ωρη απεργία την 1η Μάη έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ), στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

ΟΓΕ: Κάλεσμα στις γυναίκες για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα «για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο» καλεί τις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στην ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Σήμερα, που υπάρχουν οι δυνατότητες, λόγω της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να έχουμε όλες οι εργαζόμενες μια μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και ολόπλευρη προστασία της μητρότητας. Ομως τα δικαιώματά μας σκοντάφτουν πάνω στα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και όλα τα κόμματα που τους υπηρετούν τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να κερδίζουν αυτοί στον ανταγωνισμό με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών ή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Οποιες διαφορές προβάλλουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στις εκλογές, είναι ψευδεπίγραφες και κάλπικες, αφού στηρίζουν το σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά».

«Δεν θα υποτάξουμε τις ανάγκες μας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως επιδιώκουν όλοι οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα καθώς και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός», τονίζει η ΟΓΕ και καλεί στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά.

Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα καλεί επίσης τους αυτοαπασχολούμενους η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ