Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Να αποπεμφθεί εργοδότης από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου

Εκπρόσωποι ταξικών σωματείων της Καρδίτσας (Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοτεχνιτών - Οικοδόμων και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ) προχώρησαν χτες σε παρέμβαση στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, για να καταγγείλουν τη στάση της πλειοψηφίας του υπέρ της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι απαίτησαν να αποπεμφθεί από μέλος του ΔΣ του ΕΚ Καρδίτσας η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι», που - όπως σημειώνουν τα ταξικά σωματεία - είναι αποδεδειγμένα εργοδότης και έχει στην κατοχή της το 51% Ομορρύθμου Εταιρείας παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.

Η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική, αφού η πλειοψηφία του ΔΣ θεωρεί προφανώς... νόμιμη και φυσική την παρουσία των εργοδοτών μέσα στα σωματεία των εργαζομένων, παραβιάζοντας ακόμα και το ίδιο το καταστατικό του ΕΚ Καρδίτσας.

Τα ταξικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να συσπειρωθούν στο ταξικό εργατικό κίνημα και να διεκδικήσουν σωματεία που θα παλεύουν για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ