Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Με συλλαλητήριο απαντούν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα

Με κινητοποίηση στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι απαντούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει άρον άρον για ψήφιση μέσα στις διακοπές του Πάσχα το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να προωθήσει τις αντιδραστικές αλλαγές στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 22 Απρίλη, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση της κυβέρνησης και επισημαίνοντας ότι με το νομοσχέδιο χτυπιέται το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά. Αντίστοιχη κινητοποίηση γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις κινητοποιήσεις καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας: Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επίσης οι Σύλλογοι της Πάτρας: ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων, Οικοτρόφων.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχει απευθύνει με ανακοίνωσή του προς σωματεία, Ομοσπονδίες κ.λπ. και το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί επίσης στη συγκέντρωση, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ενα χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο μάς έχει ζαλίσει για το πόσο καλό για τους μαθητές θα είναι αυτό το νομοσχέδιο και ότι δεν πρέπει να αντιδράμε... Αφού είναι τόσο καλό για τους μαθητές... γιατί θέλουν να το ψηφίσουν στα κρυφά; Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τι λένε οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Για αυτό και μια ολόκληρη χρονιά, κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιούνται και φωνάζουν: "Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!". Για αυτό και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που μας αφορά... με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο "φιλική" με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ. «Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας που "σαν τον κλέφτη" θέλει να φέρει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που αφορά τις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για συζήτηση και ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα που τα σχολεία είναι κλειστά. Σύσσωμη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) έχει απορρίψει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας», τονίζεται στο κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ.

Κινητοποίηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα», με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, απηύθυναν εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, εκλεγμένοι σε φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες.

Ανακοίνωσαν ότι το ΜΑΣ στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Αγαλμα Βενιζέλου και θα συνεχιστεί στη 1 το μεσημέρι έξω από το ΥΜΑΘ.

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι: Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Πολιτικού, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων. Στο μεταξύ, συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση αποφάσισαν και οι φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που από προχτές Τρίτη ξεκίνησαν επ' αόριστον κατάληψη ενάντια στο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του Τμήματος της Αισθητικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ