Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΗ
Σήμερα η κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Σε κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλεί σήμερα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πιο συγκεκριμένα, η κινητοποίηση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας (προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια) και στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (προσυγκέντρωση 11π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους).

Ηδη ο κλάδος των ηθοποιών βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την επανυπογραφή Σύμβασης στο ΚΘΒΕ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η συζήτηση για την υπογραφή της σύμβασης στο Εθνικό Θέατρο.

Στο κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση σημειώνονται ανάμεσα σε άλλα:

«Ο αγώνας για τη σύμβαση είναι αγώνας για τη ζωή και την τέχνη μας.

Διεκδικούμε μια καλύτερη τέχνη για όλον τον λαό, διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από τη δουλειά μας, διεκδικούμε να μη μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμα εμπορεύματα.

Αγωνιζόμαστε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο ελεύθερο θέατρο, για να σταματήσουν οι απλήρωτες πρόβες, να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας, να πάψουμε πια να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια για την τήρηση της σεζόν.

Δεν θα είναι εύκολος δρόμος. Η κυβέρνηση και οι άνθρωποί της μέσα στα σωματεία και τις ομοσπονδίες έχουν δείξει τις προθέσεις τους.

Διεκδικούμε

  • Την υπογραφή ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό θέατρο, σε κάθε ΔΗΠΕΘΕ και σε κάθε επιχορηγούμενο θίασο, ως προϋπόθεση γα την επιχορήγησή τους, από το υπουργείο.
  • Να σταματήσει, όπου εφαρμόζεται σε καλλιτεχνικό προσωπικό το ενιαίο μισθολόγιο.
  • Να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ