Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γελάνε και... οι φοίνικες της Ρόδου!

Μια μικρή άποψη του 5άστερου ξενοδοχείου «Rodos Palace», αφιερωμένη στους εργατοπατέρες που το επέλεξαν για να «ασκήσουν τα δικαιώματά τους» με τα λεφτά των εργαζομένων...
Μια μικρή άποψη του 5άστερου ξενοδοχείου «Rodos Palace», αφιερωμένη στους εργατοπατέρες που το επέλεξαν για να «ασκήσουν τα δικαιώματά τους» με τα λεφτά των εργαζομένων...
«Την Πρωταπριλιά επέλεξε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για να ξεκινήσει "καμπάνια αλήθειας". Γελάνε και οι ...φοίνικες της Ρόδου!».

Με τον παραπάνω τρόπο σχολιάζει το ΠΑΜΕ την... «ενημερωτική καμπάνια», με τίτλο «Τέρμα πια στα ψέματα - Μόνον αλήθειες», που επέλεξε να παρουσιάσει στην πιο ταιριαστή μέρα του χρόνου η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επιχειρώντας να κουκουλώσει τις αθλιότητές της που ξεσκεπάζονται σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Και για να δείξει πόσο πολύ τιμά τα έθιμα της μέρας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μέσα από τα σχετικά διαδικτυακά σποτάκια που λανσάρει, φρόντισε να μας φλομώσει στο ψέμα!

Μεταξύ άλλων:

-- Παλεύει να πείσει τους εργαζόμενους για το... «πολύ χαμηλό βεβαίως κόστος» των 5άστερων ξενοδοχείων στα τουριστικά θέρετρα της Καλαμάτας και της Ρόδου. Η «αλήθεια», λένε, δεν είναι ότι οι εργατοπατέρες το κάνουν για να πάνε διακοπές, αλλά... «για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα». Ετσι αντιλαμβάνονται και έτσι θέλουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτό πάνε και να κάνουν και μεθαύριο στη Ρόδο: Να στήσουν μια κάλπη αποκλειστικά για τις καρέκλες τους, έτη φωτός μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Ακόμα κι έτσι, όμως, τους εργατοπατέρες τούς «χαλάει» να πάνε το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που διαθέτει δωρεάν όλες τις υποδομές, γι' αυτό και καταψήφισαν ομόφωνα την πρόταση των ταξικών δυνάμεων. Το «εκλογικό τους δικαίωμα» εμπνέεται μόνο από 5άστερα, πισίνες - λιμνοθάλασσες, φοίνικες... και φυσικά μόνο όσο πιο μακριά βρίσκονται από τα μεγάλα εργατικά κέντρα!

-- Συνεχίζοντας τα πρωταπριλιάτικα «αστειάκια», η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας εργοδότης στα σωματεία και στους αντιπροσώπους. Οι πρόεδροι Ανωνύμων Εταιρειών, τα μέλη ΔΣ τραπεζών, οι ιδιοκτήτες εταιρειών είναι, λέει, ...«εκπρόσωποι εργαζομένων σε ΔΣ οργανισμών κυρίως κοινής ωφέλειας»! Αντίστοιχα, τα εκατοντάδες διευθυντικά στελέχη που κατεβάζουν με το έτσι θέλω εργαζόμενους να ψηφίζουν σε «σωματεία» - μηχανισμούς της εργοδοσίας, τα επιτελικά διευθυντικά στελέχη της εργοδοσίας που φτάνουν στο σημείο να ψηφίζουν και να εκλέγονται «αντιπρόσωποι» από τέτοια σωματεία... είναι, λέει, «προϊστάμενοι τυριών και αλλαντικών», καθώς και «άνδρες και γυναίκες που συνδικαλίζονται και έχουν εξελιχθεί στη δουλειά τους»!!!

Μπράβο στη συνδικαλιστική μαφία που τιμάει τις παραδόσεις, αλλά το θέμα γι' αυτούς είναι ότι... με Πρωταπριλιά ή χωρίς, είναι καθημερινά όλο και περισσότεροι οι εργαζόμενοι που τους παίρνουν χαμπάρι!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ