Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Επιστρατεύουν και τον ΟΑΕΔ για να στηρίξουν την εργοδοτική ομάδα στο Εργατικό Κέντρο!

Την αξιοποίηση του ΟΑΕΔ ως ενός ακόμα δεκανικιού στήριξης της εργοδοτικής ομάδας που λυμαίνεται το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που στάλθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΟΑΕΔ εγκαλούνται τα ταξικά σωματεία - μέλη του ΕΚ Κέρκυρας πως έχουν «προχωρήσει παράνομα σε αλλαγή κλειδαριάς της κεντρικής εισόδου του κτιρίου» του Εργατικού Κέντρου. Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει σε ευθεία απειλή αναφέροντας ότι «η αλλαγή κλειδαριάς σε ξένη ιδιοκτησία είναι παράνομη πράξη», απαιτώντας «την άμεση αποκατάστασή της».

Απαντώντας στην εξέλιξη αυτή, σήμερα, Τρίτη, τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Οικοδόμων και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία («Sandy», «Mediterraneo», «Sunshine», «La Grotta», «Pelekas», IKOS και «Bolentaco») οργανώνουν συγκέντρωση - συναυλία, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

«Επί της ουσίας δηλαδή εγκαλούν τα ταξικά σωματεία γιατί βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο και γιατί τον περιφρουρούν!», τονίζει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι η ξεπουλημένη εργοδοτική ομάδα, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν, έχει εξαφανιστεί από το Εργατικό Κέντρο μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου για 19 αντιπροσώπους που έχουν αναδειχθεί με νόθες, παράτυπες διαδικασίες ή με την εξόφθαλμη εργοδοτική παρέμβαση. Τα σωματεία προχώρησαν στην αλλαγή κλειδαριάς, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του ΕΚΚ, με σκοπό να διασφαλίσουν το κτίριο, ενώ εργαζόμενοι - μέλη τους περιφρουρούν σε 24ωρη βάση το Εργατικό Κέντρο. Οπως υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο είναι «λειτουργικό και ανοιχτό, πιο προσβάσιμο στους εργαζόμενους από ποτέ, με δεκάδες δραστηριότητες», σε αντίθεση με τα σχέδια της εργοδοτικής ομάδας, «που το ήθελε κλειστό για τους εργαζόμενους - ένα πραγματικό κτίριο φάντασμα!».

Η παρέμβαση του ΟΑΕΔ έρχεται να προστεθεί στον μηχανισμό που έχει κινητοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για να στηρίξει την εργοδοτική ομάδα της απερχόμενης ηγεσίας: Ο δήμος Κέρκυρας επιδόθηκε σε «σαφάρι» αφισών των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ανακάλεσε αυθαίρετα δικηγόρο από τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, το ΚΙΝΑΛ ενοχλήθηκε για τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και έκρινε ότι «δεν τηρούν τους όρους της πολιτικής συμπεριφοράς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ