Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας

Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, επιφύλαξαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ). Ο υπουργός μπήκε από την πίσω πόρτα, προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβερνητική φιέστα που στήθηκε από κοινού με τη διοίκηση του ΠΓΝΙ.

«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας τους. Εχουμε γιατρούς που δεν έχουν πάρει για μήνες ρεπό και καθαρίστριες που καλούνται να καθαρίσουν, 14 άνθρωποι, όλο το νοσοκομείο στη βάρδια τους. Η επισκεψιμότητα στα απογευματινά ιατρεία έχει αυξηθεί κατά 40%. Αυτά δεν είναι παρά κάποια από τα δεκάδες παραδείγματα που φανερώνουν τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο, καλώντας εργαζόμενους και ασθενείς να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίηση, ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την εξής δήλωση:

«Οταν ο υπουργός Υγείας της "αριστερής" κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην προεκλογικού τύπου φιέστα στο ΠΓΝΙ από την πίσω πόρτα, με τη συνοδεία δεκάδων μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, τότε καταρρέει το φιλολαϊκό αφήγημα περί "αναβάθμισης του συστήματος δημόσιας Υγείας" και "εξόδου της χώρας από τα μνημόνια".

Οχι πως ο υπουργός Υγείας δεν είχε αντιληφθεί ότι είναι ανεπιθύμητος αυτός και η πολιτική της κυβέρνησής του στην Ηπειρο.

Απλά μας επιβεβαιώνει ότι αισθάνεται περισσότερο άνετα να λογοδοτεί στους φαρμακοβιομήχανους και λοιπούς επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, παρά να έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο το λαό.

Φυσικό, αφού αυτούς υπηρετεί, όπως απέδειξε γι' ακόμη μια φορά τον προηγούμενο μήνα με την ψήφιση της τροπολογίας - δωράκι 20 εκατ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους.

Οι βιοπαλαιστές της Ηπείρου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Απέναντι στα ψέματα και στις αυταπάτες, προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νοσοκομείου και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία».

Κινητοποίηση σήμερα στο Κιλκίς

Κινητοποίηση με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., σωματεία και φορείς στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης. Την κινητοποίηση οργανώνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΕ Παιονίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2022-03-22 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη μη έγκριση «ολιγομελών» τμημάτων στο Κιλκίς(2019-10-31 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην Υγεία και την Παιδεία(2019-04-03 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στην Καρδίτσα(2011-03-09 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Θεοδόση Κωνσταντινίδη(2010-10-23 00:00:00.0)
Επισχέσεις και στάσεις εργασίας(2008-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ