Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
«Συνέδριο» fast track, με νόθους και εργοδότες... σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο!

Οσο πιο μακριά από το βλέμμα και την κρίση των εργαζομένων τρέχει να κρυφτεί η συνδικαλιστική μαφία...

Σε όποιο τουριστικό θέρετρο και αν πάει να κρυφτεί, η συνδικαλιστική μαφία θα βρίσκει μπροστά της τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, όπως έγινε και στην Καλαμάτα
Σε όποιο τουριστικό θέρετρο και αν πάει να κρυφτεί, η συνδικαλιστική μαφία θα βρίσκει μπροστά της τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, όπως έγινε και στην Καλαμάτα
Σε έναν ακόμα χλιδάτο τουριστικό προορισμό θα καταλύσουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ταξιδεύοντας και τρωγοπίνοντας πλουσιοπάροχα με χρήματα των εργατών, επιχειρώντας να ολοκληρώσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις τους για συνέδριο με νόθους και εργοδότες.

Μετά το θέρετρο στην Καλαμάτα, όπου τη... ζαχαρένια τούς χάλασαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η συνδικαλιστική μαφία αποφάσισε να επιχειρήσει να κάνει εκ νέου ένα τέτοιο «συνέδριο» - παρωδία, αυτήν τη φορά σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο και με διάρκεια μόλις μιας μέρας, την Πέμπτη 4 Απρίλη, ίσα ίσα για να στηθεί μια τέτοια κάλπη, όσο πιο μακριά γίνεται από τα μεγάλα εργατικά κέντρα, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Ο νέος τόπος «διακοπών» ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, όπως είχαν προαποφασίσει παρέα ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ/Ομάδα Βασιλόπουλου. Η απόφασή τους είναι προκλητική για έναν ακόμα λόγο: Στα αστεία προσχήματα που εκστόμιζαν τις προηγούμενες μέρες για να δικαιολογήσουν την απόφαση η διάρκεια του συνεδρίου να είναι μόνο μια μέρα, επικαλούνταν... «λόγους περιστολής της σχετικής δαπάνης»!

Στην αντίπερα όχθη, τα εκλεγμένα με τη ΔΑΣ στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν κρυστάλλινες προτάσεις:

-- Πρότειναν το συνέδριο να γίνει στην Αττική, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου διατίθενται εντελώς δωρεάν υποδομές και ταυτόχρονα εξοικονομούνται μεγάλα ποσά από τη μετακίνηση των αντιπροσώπων.

-- Ζήτησαν να δοθούν τα στοιχεία για τον απολογισμό, το πόσο κόστισε η διαμονή στα χλιδάτα ξενοδοχεία της Καλαμάτας και ποιος είναι ο προϋπολογισμός για τη Ρόδο, χωρίς να πάρουν απάντηση.

-- Απαίτησαν να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να συζητηθούν τα ζητήματα που ανακύπτουν με τους νόθους αντιπροσώπους και τους εργοδότες.

Ολες οι προτάσεις τους απορρίφθηκαν από τους εργατοπατέρες...

ΠΑΜΕ: Νέα εργατική συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο στη Ρόδο

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε τα εξής:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ - στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ανακοίνωσαν με προκλητικό τρόπο μια μεταξύ τους προσυμφωνημένη απόφαση. Να διεξαγάγουν ένα συνέδριο μιας μέρας, στις 4 του Απρίλη, σε ένα άλλο θέρετρο, αυτήν τη φορά στη Ρόδο, στο "Rodos Palace"!

Δεν δέχθηκαν να απαντήσουν σε κανένα από τα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ούτε στο αν θα συνεδριάσει η διοίκηση, για να τοποθετηθούν τα μέλη της διοίκησης πάνω στις σοβαρές αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες μέσα στα συνδικάτα. Δεν έφεραν κανέναν απολογισμό για το συνέδριο που ήταν να γίνει στην Καλαμάτα, ούτε κανέναν προϋπολογισμό για το συνέδριο fast track, της μιας μέρας, στη Ρόδο.

Τους είπαμε ότι εμείς έχουμε εξαγγείλει συγκέντρωση για οπουδήποτε ετοιμάζονται να κάνουν ένα "συνέδριο" μαζί με νόθους και εργοδότες παρόντες. Διεκδικούμε και απαιτούμε ένα συνέδριο που θα είναι πραγματικό, εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους.

Καταγγείλαμε και θέσαμε ερωτήματα στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ούτε γι' αυτό πήραμε απάντηση, για τα διάφορα Ινστιτούτα - επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει η ηγετική ομάδα, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, μέσα από τα οποία περνάνε εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχει κανένας προϋπολογισμός και απολογισμός, κανείς δεν ξέρει πώς μπαίνουν και πώς βγαίνουν χιλιάδες χρήματα, πού πάνε. Ούτε γι' αυτά δώσανε απάντηση. Αντίθετα, εμμένοντας στη γνωστή τους τακτική, απειλούσαν με μηνύσεις που από ό,τι μας λένε έχουν δρομολογήσει απέναντι στους πραγματικούς συνέδρους, στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων που αποκαλύπτουν το ρόλο και τη στάση τους και σήμερα. Απειλούν με μηνύσεις, με δικαστές, με εισαγγελείς.

Εμείς θα επιμείνουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα. Στη Ρόδο το συνέδριο; Στη Ρόδο, εκεί μαχητικά και θα διαδηλώσουμε και θα υπερασπιστούμε τη δυνατότητα να έχουμε συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών».

Σχολιάζοντας τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, ο Γ. Τασιούλας σημείωσε: «Μπορεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να μην υπολογίζει τη σπατάλη των χρημάτων των ίδιων των εργαζομένων και να πηγαίνει από θέρετρο σε θέρετρο αλλά τα σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ προτείναμε και νομίζουμε ότι είναι λογικό να γίνει το συνέδριο εδώ στην Αττική, εδώ όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης, και ιδιαίτερα στον Πειραιά, που και από άποψη συμβολισμού είναι σωστή αυτή η πρόταση γιατί συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, στην εργατούπολη του Πειραιά. Υπάρχουν υποδομές στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εντελώς δωρεάν, να μη σπαταλώνται λεφτά των εργαζομένων. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας, ωστόσο, έχουν κάνει την επιλογή τους, μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, να φεύγουν μακριά από τους εργαζόμενους. Ομως, αυτό που φοβούνται θα το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, τους εργαζόμενους».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε την οργάνωση συγκέντρωσης στη Ρόδο, την Πέμπτη 4 Απρίλη, έξω από το ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς», απευθύνοντας ιδιαίτερο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα 1η Απρίλη, το ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12 μ., στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δήμου Ρόδου, στο δημαρχείο, με θέμα «37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Εξω από τα σωματεία η εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ