Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών έκαναν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης», Παλαιού Φαλήρου και Χαϊδαρίου.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για τα προβλήματα των γυναικών που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στη δημόσια Εκπαίδευση. Με τα πανό και τα συνθήματά τους, η ΟΓΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών απαίτησαν ίσα δικαιώματα για τις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους. Ιδιαίτερα για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, όπως τονίζουν, το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων τούς στερεί το δικαίωμα στην προστασία της μητρότητας. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία, ακόμα και η άδεια ανατροφής των 3,5 μηνών που θεσμοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση, δεν χορηγείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε αναπληρώτριες που έχουν κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνταν έστω και για μια μέρα.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, Ανδ. Νεφελούδη, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει για τα δίκαια αιτήματα της κινητοποίησης, με το πρόσχημα ότι δεν αφορούν το υπουργείο Εργασίας αλλά το υπουργείο Παιδείας. Η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα είναι ενιαία και δεν διαφοροποιείται από υπουργείο σε υπουργείο, τόνισε η Φωτεινή Παυλή, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, ενώ η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία και τη μητρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ