Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα οι μαθητές

Κάλεσμα συμμετοχής στους γονείς απευθύνει η ΑΣΓΜΕ

Μέρα πανελλαδικής δράσης οργανώνουν τη Δευτέρα 1η Απρίλη οι μαθητές, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ. και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που επιμένει να φέρει η κυβέρνηση για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σχετικό κάλεσμα έχει απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ενώ στο πλευρό των μαθητών δηλώνει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καλώντας κάθε Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, κάθε Ενωση Γονέων, κάθε Ομοσπονδία να στηρίξει ουσιαστικά τον αγώνα των μαθητών και στην Αθήνα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Στο κάλεσμά της η ΑΣΓΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, παρά την καθολική αντίθεση του συνόλου της σχολικής κοινότητας, παρά τις μεγάλες μαθητικές πορείες που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, φαίνεται να επιμένει να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο.

Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, δεν τους απασχολεί που οι μισοί μισθοί μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα!

Παίζουν με το μέλλον όλων των παιδιών μας, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μαζί με τους μαθητές είχαμε τοποθετηθεί και το δηλώσαμε και στον υπουργό και την κυβέρνησή του ότι το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο! Χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις μέσα στο Μάρτη, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους για μια ακόμα φορά!

Απαιτούμε:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β' Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ' αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με πανεπιστήμια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ