Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καμία ανοχή στην προκλητική κυβερνητική επιχειρηματολογία για τους αγρότες

Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο νησί

«Ο λαός μας λέει πως το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος. Από ό,τι φαίνεται όμως, στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού της, κ. Αραχωβίτη, δεν υπάρχει ούτε πάτος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη στην Κρήτη.

Στην επίσκεψή του στο νησί, κατά την οποία συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα την κλιματική αλλαγή, σε περιοδείες και συναντήσεις, ο Στ. Αραχωβίτης επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και να παρουσιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως... ευεργέτη τους.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά... Οπως υπενθυμίζει η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, ο Στ. Αραχωβίτης «στην προηγούμενη κάθοδό του στα Χανιά, με τη λογική της Μαρίας Αντουανέτας, είπε στους κατεστραμμένους από τις καταιγίδες αγρότες και κτηνοτρόφους, που έχασαν ακόμα και τις προμήθειές τους σε τρόφιμα, ότι για να τους αποζημιώσει η κυβέρνηση μέσω ΕΛΓΑ πρέπει να αποπληρώσουν πρώτα τα χρέη τους».

«Τώρα», προσθέτει, «ακολούθησε επιχειρηματολογία αντίστοιχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή φταίνε οι μικρομεσαίοι αγρότες που κατά εκατοντάδες χιλιάδες ξεκλήρισε η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, κατηγορώντας τους μάλιστα πως αντί να αξιοποιούν τις ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό τους, τις έκαναν BMW και Μερσεντές. Χωρίς τσίπα, ισχυρίστηκε πως η ΕΕ από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα έδωσε πολλά δισ. στον πρωτογενή τομέα, τα οποία όμως δεν δόθηκαν για τις αναγκαίες επενδύσεις αλλά για να ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών. Δηλαδή κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους αγρότες ότι φταίνε για το ξεκλήρισμά τους γιατί δεν έκαναν επενδύσεις αλλά προτίμησαν να διασφαλίσουν το ψωμί και την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους».

Μπορούν να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού

Σχετικά με την αναφορά του υπουργού στις πρόσφατες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σημειώνει ότι «για το μεγάλο "κατόρθωμα" της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλίστρων στον ΟΓΑ, ο υπουργός ξέχασε να πει πως αυτό αφορά μόλις το 8% των αγροτών, κυρίως των μεγάλων. Δηλαδή και αυτό το μέτρο είναι ευθυγραμμισμένο με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Με την πολιτική που μόνο για το 2019 προβλέπει την επιδότηση των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων με 1,2 δισ. ευρώ για φοροαπαλλαγές στα καύσιμα, την ίδια ώρα που αρνείται πεισματικά στους μικρομεσαίους αγρότες το αντίστοιχο αίτημα, όπως αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα για μέτρα μείωσης του τεράστιου κόστους παραγωγής (...) που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους. Τα αιτήματα που τους έβγαλαν στα μπλόκα για πάνω από 20 μέρες, για τα οποία αντιμετώπισαν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία του ίδιου και την κυβέρνησής του, λέγοντάς τους ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται γιατί περνάνε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο».

Καταλήγοντας, «το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Να μη γίνουν για μια ακόμα φορά θύματα της προσπάθειας προεκλογικής εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ηρθε η ώρα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, στις επερχόμενες περιφερειακές - δημοτικές εκλογές ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όταν αυτές γίνουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ