Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ

Κάλεσμα από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να μετατρέψουν την απεργία που έχει αποφασιστεί στον όμιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 29/3 σε εφαλτήριο νέων αγώνων απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Το Συνδικάτο καταγγέλλει το «κρεσέντο απειλών και εκβιασμών» στο οποίο επιδίδεται η διοίκηση του ομίλου, προχωρώντας σε «συγκεκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις» στο πλαίσιο ενός ακόμα προγράμματος «εθελούσιας αποχώρησης». Στο «μάτι του κυκλώνα», όπως εξηγεί, έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στη φύλαξη, «οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι το έργο δίνεται σε εργολάβο και θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο που θα απολυθούν!», αλλά και παλιοί εργαζόμενοι, «οι οποίοι δέχονται καθημερινά ωμό εκβιασμό για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να φύγουν».

«Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στον κλάδο», τονίζει το ΣΕΤΗΠ και υπενθυμίζει ότι στις περισσότερες εταιρείες μεγάλο κομμάτι του έργου παραδίδεται σε εργολάβους (φύλαξη, καθαριότητα, τηλεφωνικά κέντρα, καταστήματα franchise κ.λπ.), ενώ τα προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» δίνουν και παίρνουν. Με δεδομένο ότι «οι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου ακολουθούν την ίδια πρακτική», ενώ τη σκυτάλη από τον ΟΤΕ παίρνουν συχνά οι υπόλοιπες εταιρείες, το Συνδικάτο τονίζει την ανάγκη η απεργία και οι κινητοποιήσεις να αγκαλιαστούν από το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο και στον κλάδο και να συνοδευτούν από τα αιτήματα για δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας και για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το πλαίσιο που έχει επεξεργαστεί.

«Είναι ώρα ο διαχωρισμός που έχει επιβάλει η εργοδοσία, με την αμέριστη συμπαράσταση από τις κυβερνήσεις και τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με τις πολλές και διάφορες ταχύτητες εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, να σπάσει στην πράξη», καταλήγει το ΣΕΤΗΠ.

Μπροστά στην απεργία προβάλλει τα εξής αιτήματα:

  • Να δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται.
  • Να μην δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο και η οποία θα τους διασφαλίζει στο σύνολό τους.
  • Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής Ομοσπονδίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ