Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ρίχνοντας νερό στο μύλο των εργατοπατέρων...

Ανακοίνωση για τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου - Χάρτου

Τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Βιβλίου - Χάρτου, στη μάχη που δίνουν συνδικάτα και εργαζόμενοι ενάντια στην εργοδοτική παρέμβαση στις εργατικές οργανώσεις, στηλιτεύει η Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο χώρο του βιβλίου.

Οπως επισημαίνει, η πλειοψηφία του Συλλόγου και οι συνδικαλιστές του που στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων στηρίζουν την «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» (ΑΤΕ) κράτησαν όχι απλώς μια «ουδέτερη» θέση, αλλά στην ουσία ενίσχυσαν την προπαγάνδα των ξεπουλημένων συνδικαλιστών απέναντι στο ΠΑΜΕ και σε όσους παλεύουν ενάντια στους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Μετά τις γνωστές εξελίξεις γύρω από το «συνέδριο» της ΟΙΥΕ, ο Σύλλογος σημείωνε στην ανακοίνωσή του πως «η αντιπρόσωπος και μέλη του» βρέθηκαν στο χώρο του συνεδρίου, όπου διαπίστωσαν... «ένα κλίμα αποπνικτικό, με πλήθος εκατέρωθεν καταγγελιών για εκτεταμένες νοθείες, σε έναν ανελέητο "πόλεμο" συσχετισμών (μπροστά βέβαια και στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ)»!

«Ως απλοί παρατηρητές και περαστικοί από το συνέδριο της ΟΙΥΕ και όχι αντιπρόσωποι εργαζομένων με ευθύνη για τη στάση που θα κρατήσουν, νίπτουν τας χείρας ως νέοι Πόντιοι Πιλάτοι κι εξισώνουν τον θύτη με το θύμα, τις δυνάμεις της εργοδοσίας με τους εργάτες.Εφτασαν μάλιστα στο σημείο τη μάχη ενάντια στη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα να τη χαρακτηρίσουν μάχη για τις καρέκλες της ΓΣΕΕ!», σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι εκπρόσωποι της ΑΤΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ έκαναν ένα βήμα παραπέρα, διαπιστώνοντας πως «η κατάσταση αυτή είναι μη αναστρέψιμη και δεν αλλάζει με μάχες μηχανισμών στα ανώτερα όργανα, όπως επιχειρεί το ΠΑΜΕ (...), το τελευταίο διάστημα καταγράφει υποχώρηση στις δυνάμεις του». Μόνο που ήρθαν δεύτεροι, αφού οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ είχαν προλάβει να χαρακτηρίσουν «πρόσχημα» τη συμμετοχή εργοδοτών στο συνέδριο, διαπιστώνοντας πως ο «πραγματικός λόγος της όλης επιχείρησης ήταν ότι το ΠΑΜΕ θα εξερχόταν από το συνέδριο με σημαντικά μειωμένες δυνάμεις»...

«Οσο και να ομολογείτε τον διακαή σας πόθο, η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη, σπέρνοντας την ηττοπάθεια, εμείς λέμε ότι το απόστημα θα σπάσει!», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα. Καλεί τους εργαζόμενους στα βιβλιοπωλεία, στις αποθήκες, στους εκδοτικούς οίκους και τις εταιρείες γραφικής ύλης να στηρίξουν τη δράση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στη μάχη για να πεταχτούν οι εργοδότες και οι άνθρωποί τους έξω από τα σωματεία, «να ενισχύσουμε τη δράση της Επιτροπής Αγώνα στον χώρο του βιβλίου, ώστε να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org