Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Μαζική συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας

Από τη διαδήλωση στους δρόμους του Χαϊδαρίου
Από τη διαδήλωση στους δρόμους του Χαϊδαρίου
Μαζική κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής πάνω από 35 σωματεία, μαζικοί φορείς και η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, με διαδήλωση που ξεκίνησε από την είσοδο του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, ενώ τη στήριξή της είχε εκφράσει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν», χαιρετισμό απηύθυναν ο Απόστολος Κυριαζέλος εκ μέρους του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγίας Βαρβάρας, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Ελένη Θερμού, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ - Δρομοκαΐτειου, η Σοφία Σπυράτου εκ μέρους του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου, ο Μιχάλης Ρίζος εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν».

Στην κεντρική ομιλία, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, επισήμανε ότι η κινητοποίηση εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά και την απαίτηση για δημόσια - δωρεάν και ποιοτική Υγεία για το λαό.

Δεν υπάρχει «βελτίωση» για το λαό με εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα

Παρουσιάζοντας πλευρές αυτής της άθλιας κατάστασης, αλλά και αναδεικνύοντας την πολιτική που την προκαλεί, ο Μ. Σελέκος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Υποχρηματοδότηση, μείωση προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, συρρίκνωση κλινικών και εργαστηρίων, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χτύπημα των προνοιακών δομών, κόψιμο αναπηρικών ποσοστών και συντάξεων, έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, ράντζα στους διαδρόμους με ασθενείς σε δημόσια θέα με ορούς και καθετήρες. Πολύμηνες αναμονές για ιατρικά ραντεβού και πολύωρες στα επείγοντα περιστατικά, πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, έλλειψη ασθενοφόρων, χημειοθεραπεία σε καρέκλες και βέβαια τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που πολλές φορές τρέχει κυριολεκτικά χωρίς ανάσα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς (...)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί με το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύει μεθοδικά και το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας (...) Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να ισχυρίζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του κόστους - οφέλους, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το «Αττικόν» στο κέντρο του Χαϊδαρίου, ενώ κατέληξαν στην είσοδο του «Δρομοκαΐτειου».

Η δράση για την Υγεία θα κλιμακωθεί με την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης φορέων, προκειμένου να συντονιστούν τα αγωνιστικά βήματα του επόμενου διαστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ