Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Λευκάδας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λευκάδα πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας.

Οπως καταγγέλλουν, λαϊκή πολυμελής οικογένεια στο χωριό Βουρνικά Λευκάδας, που αδυνατεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή της, δέχεται καθημερινό εκβιασμό από τον εισπρακτικό μηχανισμό της ΔΕΗ, με απειλή άμεσης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή αδυνατεί να αποπληρώσει το ποσό των 6.000 ευρώ που χρωστάει στην επιχείρηση και την εξωφρενική προκαταβολή των 1.800 ευρώ που απαιτεί για να μπει σε ρύθμιση.

Η πολυμελής οικογένεια αποτελείται από δύο άνεργους γονείς, τρία μικρά παιδιά και δύο ηλικιωμένους παππούδες, με τη γιαγιά σε κατάκλιση, με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι γονείς είναι ανασφάλιστοι, όπως και τα παιδιά, ενώ αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τη θεραπεία που χρειάζεται η ηλικιωμένη μητέρα τους.

«Ολοι βέβαια γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική! Σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες έχει κοπεί το ρεύμα και χιλιάδες άλλες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και των δημοτικών τελών που συνοδεύουν τους λογαριασμούς της (...) Ακόμη και ρυθμίσεις που γίνονται από τη ΔΕΗ έχουν ως στόχο να αφαιμάξουν τα λαϊκά εισοδήματα, να ενταθούν οι εκβιασμοί», καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων και διεκδικούν να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ