Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικά συλλαλητήρια συνδικάτων, αντιπροσώπων και άλλων εργαζομένων

Τσάκισαν τις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας και απαίτησαν πραγματικό εργατικό συνέδριο

Η εργατική τάξη, τα ζωντανά συνδικάτα και οι αγώνες τους δεν μπαίνουν στο γύψο, δεν νομιμοποιούν τα όργια νοθείας των εργατοπατέρων και την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα.

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε η τετραήμερη κινητοποίηση εκλεγμένων αντιπροσώπων από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες όλης της χώρας, συνδικαλιστών και εργαζομένων, από τις 14 έως τις 17 Μάρτη, στην Καλαμάτα, όπου είχε προγραμματιστεί το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Συνεχίζοντας τη σκληρή μάχη που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, απαίτησαν να γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους, χωρίς νόθους και εργοδότες.

Ωστόσο η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, βλέποντας πλέον ότι με τη μαζική παρέμβαση των συνδικάτων και των εργαζομένων δεν μπορούσαν να περάσουν οι αθλιότητές της, «εξαφανίστηκε» στα πολυτελή δωμάτιά της, στα ουζερί και τα κέντρα διασκέδασης της ευρύτερης περιοχής, έβαλε λουκέτο στο συνεδριακό κέντρο, την ίδια ώρα που κατηγορούσε τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ ότι δεν ήθελαν να γίνει συνέδριο!

Αμεση αγωνιστική απάντηση με ολοήμερη κινητοποίηση το Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε νέο μαζικό συλλαλητήριο, αυτήν τη φορά έξω από το ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου. Συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους πήραν το λόγο ξεσκεπάζοντας τη νοθεία, την απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και τα σχέδια για πραγματοποίηση συνεδρίου με την αστυνομία και τον εισαγγελέα.

Λουκέτο σε όλο το συνεδριακό κέντρο έβαλαν όλο το Σαββατοκύριακο οι εξαφανισμένοι εργατοπατέρες, βλέποντας ότι με τα μαζικά συλλαλητήρια δεν μπορούν να περάσουν οι αθλιότητές τους, ενώ κατηγορούσαν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους που βρίσκονταν επί 4 μέρες στη θέση τους, ότι... τάχα «δεν θέλουν να γίνει συνέδριο»!
Λουκέτο σε όλο το συνεδριακό κέντρο έβαλαν όλο το Σαββατοκύριακο οι εξαφανισμένοι εργατοπατέρες, βλέποντας ότι με τα μαζικά συλλαλητήρια δεν μπορούν να περάσουν οι αθλιότητές τους, ενώ κατηγορούσαν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους που βρίσκονταν επί 4 μέρες στη θέση τους, ότι... τάχα «δεν θέλουν να γίνει συνέδριο»!
Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως εργατοπατέρες «έφτιαξαν καριέρες πάνω στις πλάτες των εργαζομένων». Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η περίπτωση του «κατά τ' άλλα συναδέλφου μας από την Εθνική Τράπεζα, του Γ. Παναγόπουλου, προέδρου της ΓΣΕΕ, που πολύ αδρά εξαγοράζει τη συναίνεση και τον συμβιβασμό με όσα τον διατάσσουν οι τραπεζίτες. Ο μισθός του σήμερα από την Εθνική Τράπεζα ξεπερνά τα 8 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Η ιδιότητά του, ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σημαίνει ταυτόχρονα ότι κατέχει το ανώτερο στελεχιακό κλιμάκιο των τραπεζοϋπαλλήλων, τον βαθμό και τον μισθό του διευθυντή. Βαθμό και μισθό που η συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζοϋπαλλήλων δεν μπορούν να δουν ούτε στα όνειρά τους». Ακόμα τονίστηκε ότι «μέσα σε αυτά τα ξενοδοχεία που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, για να μείνει κάποιος εργάτης πρέπει να πληρώσει τον μισό του μισθό για μια διανυκτέρευση...».

Το απόγευμα δόθηκε στο χώρο συνέντευξη Τύπου, με την οποία στάλθηκε το μήνυμα ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη για να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως επιδιώκει η πλειοψηφία της διοίκησής της.


Στη συνέντευξη μίλησε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. «Οι εργατοπατέρες, όπως όλοι βλέπετε», τόνισε, «ζουν δίπλα από τους χώρους του συνεδρίου, μέσα στους χώρους της χλιδής, ενώ οι συγκεντρωμένοι είναι από έξω. Από το πρωί δεν έχουν πατήσει το πόδι τους εδώ. Δεν έχουν αφήσει από το πρωί ουζερί για ουζερί, ενώ εμείς είμαστε εδώ. Δεν έχουν αφήσει δωμάτιο για δωμάτιο που να μην κάνουν κομπρεμί, έχουν ξαμοληθεί να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ για να εμφανίσουν τους εργάτες ως τραμπούκους και τους νόθους και τους τραμπούκους ως εργάτες!».

Κατήγγειλε επίσης πως δεν έχουν καμιά δουλειά οι εισαγγελείς, η αστυνομία και οι μπράβοι στα συνέδρια των εργατών, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι δεν έχουν διαψευσθεί τα όσα διαρρέουν οι ίδιοι οι εργατοπατέρες, πως εισαγγελέας έμενε εδώ και τρεις μέρες στο ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της ΔΑΣ επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου το δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας, προκειμένου να κάνει παρέμβαση για τα όσα αναφέρονταν για την παρουσία εισαγγελέα στο χώρο του συνεδρίου, ωστόσο ο εισαγγελέας υπηρεσίας δεν ήταν παρών και παρότι ενημερώθηκε μέσω της αστυνομίας για τη σχετική καταγγελία, αρνήθηκε να προσέλθει και να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία ή να προχωρήσει σε κάποια διάψευση των παραπάνω.

Η συνέχεια δίνεται σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς


Την Κυριακή το πρωί οργανώθηκε νέο συλλαλητήριο, έξω από το ξενοδοχείο, στη διάρκεια του οποίου μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δώσαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι εδώ» και ότι «δεν θα σταματήσουμε εδώ, από αύριο το πρωί δεν θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλειάς, κλάδο για κλάδο που δεν θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλης αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ό,τι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων, που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία, που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική - λαϊκή οικογένεια».

Και την Κυριακή οι εργατοπατέρες ήταν εξαφανισμένοι και εξακολούθησαν να αρνούνται να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ...

Το μεσημέρι ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πολυήμερης κινητοποίησης, χαιρετίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους από την Καλαμάτα, αλλά και από όλη την Ελλάδα που ταξίδεψαν και έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται πλέον σε κάθε χώρο δουλειάς.

Παράλληλα, η ΔΑΣ για άλλη μια φορά κατέθεσε το αίτημα για να συνεδριάσει άμεσα η διοίκηση της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας: «Εδώ και τέσσερις μέρες σας καλούσαμε να συγκαλέσετε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ. Το αρνηθήκατε. Το ίδιο πράξατε και πριν από την έναρξη του συνεδρίου, παρά τις εκκλήσεις μας, προφορικές και γραπτές. Σας καλούμε για ακόμα μια φορά να προχωρήσετε σε άμεση σύγκληση του ΔΣ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα η πρωτοφανής αστυνομοκρατία(2020-02-26 00:00:00.0)
Η ενίσχυση της ΔΑΣ παρακαταθήκη στον αγώνα για συνδικάτα εργατών με ζωντανές συλλογικές διαδικασίες(2020-02-22 00:00:00.0)
Νέο συλλαλητήριο στην Καλαμάτα - απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία(2019-03-16 00:00:00.0)
Υπόδειγμα εργατοπατερισμού...(2019-03-14 00:00:00.0)
Μακριά από τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους(2010-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ