Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων από την προχτεσινή κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν δημοτικό σχολείο στο Λάγκος της Νιγηρίας. Από τα συντρίμμια είχαν έως χτες απεγκλωβιστεί 40 άτομα ενώ οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 8 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική 435μελής Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χτες, με 420 ψήφους, μη δεσμευτική νομικά απόφαση που καλεί τον ανεξάρτητο ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια να διερευνήσει το ρόλο της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, να δώσει την έκθεση στο Κογκρέσο και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί. Αργότερα χτες βράδυ ενέκρινε ψήφισμα που τερματίζει το διάταγμα του Προέδρου Τραμπ για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ώστε να εξασφαλίσει αργότερα χρηματοδότηση στην ανέγερση τείχους. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος είχε απειλήσει να ασκήσει «βέτο».

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Γαλλική ειδική υπηρεσία ανέλαβε χτες την ανάλυση των δεδομένων που «κρύβονται» στα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους «Boeing ΜΑΧ8» που συνετρίβη την Κυριακή, 50 χλμ. μακριά από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία προκαλώντας το θάνατο 157 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ