Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
«Ξέπλυμα» του Μουσολίνι από τον Ταγιάνι

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Αντιδράσεις προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος μιλώντας προχτές σε ραδιοφωνικό σταθμό για το καθεστώς Μουσολίνι είπε: «Μπορεί να μη συμμεριζόμαστε τη μέθοδό του (...) Ομως πρέπει να είμαστε τίμιοι, ο Μουσολίνι έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέπλασε τόσα μέρη της Ιταλίας μας... Γενικά δεν θεωρώ θετική την κυβερνητική δράση του. Ομως, υπάρχουν πράγματα που έγιναν».

Με δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «καταγγέλλει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις νοσταλγίας του φασίστα Μουσολίνι, από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, αντιπρόεδρο του κόμματος του Μπερλουσκόνι και στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τέτοιες δηλώσεις, που δεν γίνονται για πρώτη φορά, κινούνται στο πλαίσιο της συστηματικής παραχάραξης της Ιστορίας και αποκαλύπτουν την αντιδραστικότητα τόσο της ίδιας της ΕΕ όσο και του πολιτικού της προσωπικού».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλες πλευρές, υποχρεώνοντας τον Ταγιάνι να «τα μαζέψει», δηλώνοντας «πεπεισμένος αντιφασίστας» και ζητώντας «συγγνώμη απ' όλους αυτούς που μπορεί να προσβλήθηκαν απ' αυτό που είπα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ