Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Χωρίς καθαρίστριες οι εστίες του ΤΕΙ Λάρισας

Χωρίς καθαρίστριες είναι οι εστίες του ΤΕΙ Λάρισας, αφού οι συμβάσεις των εργαζομένων που είχαν την ευθύνη για την καθαριότητα των εστιών έχουν λήξει κι απολύθηκαν!

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητριών - Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας σημειώνει: «Εδώ οδηγεί η τεράστια υποχρηματοδότηση στη φοιτητική μέριμνα. Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, το δήμο και την Περιφέρεια προχώρησαν στη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Η άθλια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα στις εστίες μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για "αναβάθμιση". Τα προβλήματα έχουν αρχίσει να φαίνονται από τώρα, και πού να αρχίσει και το νέο εξάμηνο, με τη λειτουργία των νέων τμημάτων...».

Επισημαίνοντας ότι «για άλλη μια φορά φαίνεται πως η παράδοση δομών της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους είναι μακριά από τις ανάγκες μας», ο Σύλλογος διεκδικεί:

  • Κρατική χρηματοδότηση, φοιτητική μέριμνα, σίτιση - στέγαση για όλους δωρεάν, μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα.
  • Τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες, με ευθύνη της διοίκησης του Πανεπιστημίου.
  • Εξω οι επιχειρήσεις και οι εργολαβίες από τις σχολές και τις εστίες. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ