Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν ανακούφιση στο κόστος μετακίνησης

Από την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Από την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Με μια σειρά από κινητοποιήσεις την περασμένη Δευτέρα στα Γιάννενα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΒΕΤ, Νηπιαγωγών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικού και Ιστορικού - Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου ανέδειξαν το πρόβλημα του κόστους μετακίνησης των φοιτητών από την πόλη στο Πανεπιστήμιο και αντίστροφα.

Μέλη των ΔΣ των Συλλόγων έκαναν το πρωί της Δευτέρας κινητοποίηση σε αστικά λεωφορεία προτάσσοντας τις διεκδικήσεις τους για πιο συχνά δρομολόγια, μείωση της τιμής της κάρτας μετακίνησης και εισιτηρίου και δωρεάν μετακίνηση για τους εστιακούς φοιτητές.

Το βράδυ της ίδιας μέρας διοργάνωσαν κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, όπου έθεσαν το ζήτημα της μετακίνησης, κατέθεσαν τα αιτήματά τους και «ανάγκασαν» το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί γι' αυτά. Αποτέλεσμα ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα πως στην επόμενή του συνεδρίαση θα συζητήσει το θέμα της έγκρισης κονδυλίου, έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι φοιτητές από το μεγάλο κόστος της μετακίνησης.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν την αγωνιστική τους δράση το επόμενο διάστημα, έχοντας ήδη ζητήσει συνάντηση και με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμη στα αιτήματα των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ