Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Μπεχράκης

Από τις πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Γ. Μπεχράκη. Ενας Σύρος πρόσφυγας αγκαλιά με το παιδί του, κοντά στην Ειδομένη...
Από τις πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Γ. Μπεχράκη. Ενας Σύρος πρόσφυγας αγκαλιά με το παιδί του, κοντά στην Ειδομένη...
Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Μπεχράκης. Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή φίλοι, οικογένεια και συνεργάτες μέσω του προφίλ του στο Facebook. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ έδινε μάχη με τον καρκίνο την οποία έχασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985 - 1986. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το πρακτορείο «Ρόιτερς» στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη το Γενάρη του 1989.

Στην πολύχρονη καριέρα του κάλυψε μεγάλα και συνταρακτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, όπως πολέμους και μεγάλα πολιτικά γεγονότα. Ηταν ο επικεφαλής της ομάδας του «Ρόιτερς» που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Οπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μετά τη βράβευσή του: «Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει "δεν γνώριζα"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ