Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρέμβαση για τη χρηματοδότηση των σχολείων

Τη χτεσινή παρέμβαση μελών ΔΣ ΕΛΜΕ, συνδικαλιστών και εκπροσώπων γονέων στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αθήνας για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, χαιρετίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) των ΕΛΜΕ δήμου Αθήνας.

Κεντρικό ζήτημα της παρέμβασης στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ήταν η μη καταβολή στα σχολεία της Δ' δόσης των λειτουργικών δαπανών του 2018, ενώ τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα για τη χρηματοδότηση των σχολείων.

Το ζήτημα της μη απόδοσης της τέταρτης δόσης έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας. Οπως τόνισε: «Είμαστε στο Φλεβάρη και δεν έχει αποδοθεί ακόμα η Α' δόση του 2019. Η κατάσταση στα σχολεία με την υποδομή και τα λειτουργικά είναι γνωστή. Τη Δευτέρα το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας έμεινε κλειστό λόγω των προβλημάτων στο σύστημα της θέρμανσης. Καταγγέλλουμε την παρακράτηση της Δ' δόσης του 2018. Η δόση πρέπει να καταβληθεί. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώνονται οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και να μη δίνονται χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων. Μιλάμε για σχολεία και όχι για επιχειρήσεις. Η βασική προτεραιότητα είναι να λειτουργούν τα σχολεία με τους όρους που πρέπει να λειτουργούν και να μορφώνονται τα παιδιά μας», τόνισε.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org