Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η διαφθορά στον αθλητισμό συνδέεται με την εμπορευματοποίηση

Η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής είναι συνδεδεμένα με τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, που οδηγεί στο κυνήγι του κέρδους το οποίο είναι η αιτία για τη γέννηση και την αναπαραγωγή τέτοιων φαινομένων, σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι στον καπιταλισμό ο αθλητισμός από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα και είναι τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα που κερδίζουν από αυτόν. Ειδικά το ποδόσφαιρο, πρόσθεσε, είναι πεδίο διαπλοκής και σκανδάλων. Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για τις ΠΑΕ: Να περάσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης και να ελέγχονται ως ανώνυμες εταιρείες, να καταβάλλουν τα χρέη τους στο Δημόσιο, να μην υπάρχει ειδικό καθεστώς αδειοδότησης και να αποσυρθούν οι ελληνικές ομάδες από το στοίχημα.

Ειδικά για το νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως δεν ασχολείται με την ανάπτυξη του αθλητισμού στη γειτονιά και στο σχολείο, ούτε με τις δομές που είναι αναγκαίες για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, που αποτελεί ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα για τη συμμετοχή των στοιχηματικών εταιρειών στη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, και ότι βάσει αυτού ο ΟΠΑΠ θα είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος στα στοιχήματα ιπποδρομιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ντόπινγκ είναι γνήσιο τέκνο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού(3/4/2021)
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για αποκλεισμό των σωματείων(16/9/2020)
Να αποσυρθεί η επικίνδυνη τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού(30/6/2020)
«Δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο της βίας»(7/5/2015)
«Ριζική λύση το ξερίζωμα της επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό»(28/4/2015)
Επαγγελματικός αθλητισμός και εξυπηρέτηση συμφερόντων(1/9/2004)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org