Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Πέντε μήνες μετά τις καταστροφές εμπαίζουν το λαό»

Παρέμβαση με αφορμή την κατάσταση με τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες και τα μέτρα πολιτικής προστασίας στη βορειοκεντρική Εύβοια

Από τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στο Μαντούδι τον περασμένο Οκτώβρη
Από τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στο Μαντούδι τον περασμένο Οκτώβρη
Πέντε μήνες μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη βορειοκεντρική Εύβοια, ακόμα δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας και πλήρους αποκατάστασης των πληγέντων. Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Φτάσαμε 5 μήνες μετά τις καταστροφές και:

  • Η δημοτική αρχή Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας ακόμα δεν έχει στείλει τις αιτήσεις αποζημιώσεων στο υπουργείο.
  • Η Περιφέρεια, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κελαϊδίτη, τώρα θα ξεκινήσει τις αυτοψίες για τους δασικούς και αγροτικούς δρόμους, σούδες και ποτάμια. Ζητήθηκε συνάντηση με τον κ. Σπανό από τους αγρότες, αλλά χρόνος για να λυθούν τα προβλήματα που καίνε δεν υπάρχει. Αντίθετα, για συναντήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη για μπίζνες και προώθηση των επικίνδυνων πολεμικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, φιέστες και ψηφοθηρία, υπάρχει αρκετός.
  • Το ΕΠΑΛ Μαντουδίου εξακολουθεί να υπολειτουργεί (δεν λειτουργεί το εργαστήριο ψυκτικών, το εργαστήριο με τους τόρνους υπολειτουργεί).
  • Οσοι έπαθαν ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, έχουν αποζημιωθεί μόλις στο 70%, και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΛΓΑ δεν έχουν πάρει το παραμικρό.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτήν την κατάσταση είναι τεράστια! Το παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών δεν έχει όριο!

Γιατί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, που λέγεται κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμος, είναι μακριά από τα προβλήματα του λαού, εδώ και 5 μήνες εμπαίζουν το λαό.

Αποτελεί πρόκληση να διαφημίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της στην Εύβοια ως κατόρθωμα το αυτονόητο, δηλαδή αποζημιώσεις για τις καταστροφές και εκταμίευση κονδυλίων για αναγκαία έργα αποκατάστασης. Και αυτό τη στιγμή που οι αποζημιώσεις δεν καλύπτουν ούτε το σύνολο των καταστροφών ούτε το σύνολο των πληγέντων στο 100% των ζημιών.

Την ίδια ώρα, οι αποζημιώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, που η αντιλαϊκή πολιτική τους καταδικάζει να μην μπορούν να πληρώσουν τον ΕΛΓΑ, παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάποια στιγμή στο αόριστο μέλλον.

(...) Τώρα χρειάζεται οργάνωση, αγώνας και διεκδίκηση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού! Καλούμε το λαό της περιοχής σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Το ΚΚΕ μπορεί και κοιτάζει το λαό της περιοχής κατάματα!

  • Γιατί ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του λαού και των πλημμυροπαθών.
  • Γιατί συνέβαλε στην οργάνωση του αγώνα, στην έκφραση της γνήσιας αλληλεγγύης, στη διεκδίκηση μέτρων για να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι.
  • Γιατί έχει και προβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών και των αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Γιατί με όλες του τις δυνάμεις, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξε τις ευθύνες, απαίτησε λύσεις εδώ και τώρα στα σημαντικά αυτά λαϊκά προβλήματα.

Το επόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με την επόμενη βροχή, με την επόμενη πυρκαγιά που σύμφωνα με καταγγελίες οι πυροσβέστες δεν θα μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν τη φωτιά, είναι μπροστά!

ΤΩΡΑ να παρθούν μέτρα πολιτικής προστασίας!

ΤΩΡΑ να δοθούν αποζημιώσεις 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους πληγέντες!

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ παντού! Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση! Για το δίκιο και τις ανάγκες μας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ