Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Πρωτοβουλίες συσπείρωσης

Κάλεσμα της Αχτιδικής Επιτροπής Ελασσόνας του ΚΚΕ

Την αγωνιστική δράση τους συντονίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη απόφαση της ΕΕ να καταργήσει τις επιδοτήσεις στην καπνοκαλλιέργεια, η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει το ξεκλήρισμά τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) διοργανώνει συσκέψεις καπνοπαραγωγών την Κυριακή στις 7 μ.μ. στην Τσαριτσάνη και την Τετάρτη, την ίδια ώρα, στην Καλλιθέα. Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους καπνοπαραγωγούς να πάρουν μαζικά μέρος στις συσκέψεις που γίνονται ενόψει των αγροτικών συλλαλητηρίων στους νομούς της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ καλεί τους καπνοκαλλιεργητές και τους φορείς της επαρχίας να ξεσηκωθούν για να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕ που βάζει «ταφόπλακα» στην καπνοκαλλιέργεια. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αυτή η απόφαση δίνει καίριο πλήγμα στους καπνοκαλλιεργητές της Επαρχίας Ελασσόνας, καθώς η καπνοκαλλιέργεια απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών της και στηρίζει το εισόδημα του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων». Και υπογραμμίζει πως «αυτή η καταστροφική απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι συνέχεια της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια».

Η Αχτιδική Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Ο αγώνας των καπνοπαραγωγών πρέπει να είναι μαζικός, κοινός με όλους τους αγρότες, αλλά και με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τη νεολαία, ώστε μέσα από ένα τέτοιο μέτωπο πάλης ν' ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ομως, δε φτάνει αυτό. Ο αγώνας πρέπει να είναι και πολιτικός. Χρειάζεται να εγκαταλειφθούν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που έχουν την κύρια ευθύνη για την άσκηση και τη στήριξη αυτής της πολιτικής και να δυναμώσει παράλληλα το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ