Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
Εισάγει την ιδιωτικοποίηση στα νοσοκομεία

«Η απόφαση του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων μας βρίσκει εντελώς αντίθετους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πενταμελής Επιτροπή της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά.

«Εισάγει επίσημα την ιδιωτικοποίηση στα δημόσια νοσοκομεία, επιτείνει τις πελατειακές σχέσεις, νομιμοποιεί την παραοικονομία και είναι τρόπος επιπλέον αφαίμαξης των εισοδημάτων των πολιτών για τη χρηματοδότηση του συστήματος», συνεχίζει η ανακοίνωσης της Πενταμελούς και τονίζει: «Είμαστε υπέρ της ολόπλευρης ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Υγείας με Κέντρα Υγείας στις πόλεις. Συμφωνούμε με την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, αλλά χωρίς να πληρώνουν. Η δαπάνη να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με αξιοπρεπή αμοιβή του ιατρού και του προσωπικού που θα καλύψει αυτή τη λειτουργία. Αυτό προϋποθέτει συμπλήρωση των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό. Η απογευματινή λειτουργία πρέπει να γίνεται με επιστημονικούς όρους (μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, ειδικότητες με μεγάλο χρόνο αναμονής, σπάνιες ειδικότητες κλπ.)».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η οποία απογευματινή λειτουργία δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για καθυστέρηση στην ανάπτυξη Αστικών Κέντρων Υγείας. Τις ίδιες θέσεις υποστηρίζει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, όπως τις εξέθεσε και στον υπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ