Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καταδικάζουν τη δίωξη του Κ. Ρούσσινου

Αθλητικοί σύλλογοι και άνθρωποι του αθλητισμού στο πλευρό του πρώην μέλους της ΕΠΣ Κέρκυρας

Τη δικαστική δίωξη σε βάρος του πρώην μέλους του ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας (ΕΠΣΚ), Κώστα Ρούσσινου, καταδικάζουν πέντε αθλητικοί σύλλογοι του νησιού και 55 άνθρωποι του αθλητισμού. Σε βάρος του Κ. Ρούσσινου έχει καταθέσει αγωγή ένα μέλος της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία - Ανατροπή» στην ΕΠΣΚ, για τις θέσεις που εξέφρασε στις εκλογές της Ενωσης το 2016.

Στο κείμενο καταδίκης σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Η αγωγή σε βάρος υποψηφίου σε εκλογές θεσμικών οργάνων, με βάση το περιεχόμενο των δημόσιων τοποθετήσεων, συνιστά ποινικοποίηση της κοινωνικής δραστηριότητας. Τέτοια είναι και η αγωγή σε βάρος του Κώστα Ρούσσινου, γι' αυτό την καταδικάζουμε απερίφραστα και του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης θέσεων και ιδεών για τον αθλητισμό και ευρύτερα για την κοινωνία δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο Κώστας Ρούσσινος είναι επιστήμονας, άνθρωπος των γραμμάτων, δραστήριο κοινωνικά άτομο, με μεγάλη προσφορά στο χώρο του αθλητισμού. Εχει γνωστές και σταθερές θέσεις υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τις οποίες υπερασπίζεται πάντα τεκμηριωμένα, με ήθος, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευθύτητα. Ετσι λειτούργησε και με τις δημόσιες ανακοινώσεις του και παρεμβάσεις στο πλαίσιο των εκλογών της ΕΠΣ Κέρκυρας το 2016. Η "αμαρτία" του ήταν ότι ανέδειξε τη δράση ισχυρών συμφερόντων του αθλητισμού και τις πρακτικές τους στις εκλογικές διαδικασίες του ποδοσφαίρου, καθώς και τη συνδικαλιστική ασυνέπεια και ευθύνη αθλητικών παραγόντων για τα προβλήματα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου».

Οι σύλλογοι που καταδικάζουν τη δικαστική δίωξη του Κ. Ρούσσινου είναι οι ΑΠΣ Ολυμπος Κέρκυρας, ΑΟ Αχιλλέας Νύμφων, Αθλητικός Σύλλογος Κέρκυρας «Θινάλι», Θύελλα Κέρκυρας και Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ηρακλής Κέρκυρας». Στους ανθρώπους του αθλητισμού που υπογράφουν το κείμενο καταδίκης περιλαμβάνονται προπονητές, αθλητές, παράγοντες τοπικών αθλητικών συλλόγων, καθώς και καθηγητές, πανεπιστημιακοί δημοσιογράφοι κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org