Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενάντια στην εκχώρηση σχολείων και άλλων χώρων

Κινητοποίηση χτες με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Κυβέρνηση και δήμος ακούστε το καλά, η ιδιωτικοποίηση θα μείνει στα χαρτιά», ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε χτες το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ενάντια στην εκχώρηση στο «υπερταμείο» άνω των 50 χώρων δημόσιας χρήσης, μεταξύ των οποίων είναι σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές κ.ά.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Λαού και κατέληξε στο δημαρχείο. Εκεί, πήραν το λόγο και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στο πλευρό των μαθητών, όπως η Ενωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης». Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον δήμαρχο στον οποίο επισημάνθηκαν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής. Το «παρών» στη χτεσινή κινητοποίηση έδωσαν μεταξύ άλλων εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις πρωτοβουλίες τους και το Συντονιστικό Αγώνα καλεί την Κυριακή 17 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, σε συνάντηση στο χώρο του ΚΑΠΗ (Περικλέους 41) όλους τους μαθητές και τα σχολεία της περιοχής για την ενημέρωση όλων, για τον συντονισμό, για να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν. Οι μαθητές, δηλώνοντας πως «δεν βγάζουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας σε πλειστηριασμό», διεκδικούν: Να ακυρωθεί τώρα η εκχώρηση των 50 ελεύθερων χώρων στο «υπερταμείο», να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος των μαθητών, των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής. Να γίνουν υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με επαρκή εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθητών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org