Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις νέες αντεργατικές συμβάσεις στον ΣΥΦΑ

Σε σύσκεψη το Σάββατο 9/3 στις 7 μ.μ. στο γραφείο του Συνδικάτου, στον 4ο όροφο του ΕΚΘ, καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από την εργοδοσία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ), της μεγαλύτερης φαρμακαποθήκης στη Θεσσαλονίκη.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η εργοδοσία του ΣΥΦΑ «κοιτάζει να πετσοκόψει τον πενιχρό μισθό των εργαζομένων, να ξεμπερδεύει με κάθε τρόπο με τους παλιούς, απαιτεί με πιέσεις και εκβιασμούς την υπογραφή των εργαζομένων σε μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας, στην οποία ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, μετατρέποντας το 5ήμερο σε 6ήμερο, μεταβάλλοντας ακόμα και το ημερήσιο ωράριο εργασίας από συνεχές σε διακεκομμένο, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας και όποτε θέλει, κάτι που στην ουσία σημαίνει παραίτηση από την προηγούμενη σύμβαση και υπογραφή μιας νέας, χειρότερης».

Η περηφάνια της εργοδοσίας για τα κέρδη και το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα μάλιστα με το κλαδικό Συνδικάτο, αυτή η επίθεση έρχεται την ώρα που η εργοδοσία του ΣΥΦΑ «ανακοινώνει με περηφάνια την αναφορά του περιοδικού "Forbes" στην επιχείρηση ως μία από τις πιο κερδοφόρες του κλάδου στην Ελλάδα και διαφημίζει την επέκτασή της με νέα κτίρια και υπηρεσίες, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της».

Το Συνδικάτο έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στις 22 Φλεβάρη. Επίσης έχει παρέμβει στην ίδια την εργοδοσία και στο χώρο εργασίας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τους να μην υπογράψουν το νέο ψαλίδισμα των δικαιωμάτων τους, καλώντας τους σε κινητοποιήσεις και στη σύσκεψη του Σαββάτου για την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης.

Παράλληλα επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «πανηγυρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να την στηρίξουν γιατί επαναφέρει τους μισθούς στην "κανονικότητα". Με απύθμενο θράσος, επιδεικνύουν στους εργαζόμενους και ειδικά στους νέους τα ψίχουλα της αύξησης και αξιώνουν από αυτούς να αγνοήσουν το τσάκισμα των συλλογικών μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, που συντελείται στη βάση του ισχύοντος αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου».

«Το παραμύθι που λέει πως όταν πάει καλά η επιχείρηση ευημερούν και οι εργαζόμενοι το νιώθουμε σήμερα στο πετσί μας!», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί «τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο μας, να οργανώσουμε όλοι μαζί την πάλη».

Τις ενέργειες της εργοδοσίας του ΣΥΦΑ καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει τις νέες «συμβάσεις» που προτείνει στους εργαζόμενους.

«Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και να αντιπαλέψουν την εργοδοτική επίθεση», αναφέρει η ΟΕΦΣΕΕ. «Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους στη μάχη αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ