Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ALAPIS»
Εκβιάζει με μειώσεις μισθών και απολύσεις

Παρά την τεράστια κερδοφορία, ο όμιλος στέλνει το «λογαριασμό» του ανταγωνισμού στους εργαζόμενους

Τα «σπασμένα» της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο του φαρμάκου καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι του ομίλου «ALΑPIS». Ο επιχειρηματικός όμιλος έχει κάνει αίτηση υπαγωγής του στο άρθρο 99 περί πτώχευσης, στους εργαζόμενους έχουν μοιραστεί ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών που φτάνουν στο 30% ή ακόμα και κάτω από το όριο της κλαδικής σύμβασης, ενώ κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, δραματικές αναδεικνύονται οι συνέπειες για τους ασθενείς, όταν το φάρμακο είναι εμπόρευμα στα χέρια των επιχειρηματιών.

«Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία"», σημειώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), συμπληρώνοντας ότι «επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε και εξελίσσεται όλη η πορεία του ομίλου». Η ΟΕΦΣΕΕ τονίζει πως «οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον όμιλο. Δεν κέρδισαν τίποτα από τη γιγάντωση του ομίλου, αντίθετα πλήρωσαν την ανάπτυξη και την κερδοφορία της εργοδοσίας και πληρώνουν την ανάπτυξη και την κερδοφορία της εργοδοσίας και πληρώνουν την "εξυγίανση" τόσο της PROTON BANK, όσο και των υπόλοιπων εταιρειών». Τέλος, ξεκαθαρίζει πως κανένας εργοδοτικός εκβιασμός δε θα γίνει δεκτός και απαιτεί να πληρώσουν όσοι ευθύνονται.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου αποφάσισαν ομόφωνα σε μια μαζικότατη γενική συνέλευση να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα, να συγκεντρώσουν τις ατομικές συμβάσεις και να τις επιστρέψουν στην εργοδοσία, να μη δεχτούν καμία απόλυση και να συμμετέχουν μαζί με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου στις όποιες διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία. Ωστόσο, η οργάνωση του αγώνα σε ταξική κατεύθυνση γίνεται προσπάθεια να παρεμποδιστεί από διευθυντικό στέλεχος του ομίλου, ο οποίος μαζί εκπροσώπους του ΣΥΝ στην Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών έχουν ξεκινήσει διαδικασία δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου. Μάλιστα, ο εν λόγω διευθυντής καλεί τους υφιστάμενούς του ιατρικούς επισκέπτες να υπογράψουν για τη δημιουργία σωματείου!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ