Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στόχος η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στο λαϊκό κίνημα

«Σας ενδιαφέρει να θωρακίσετε το αστικό πολιτικό σύστημα απ' την ανάκαμψη και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος (...) Δεν θα τα καταφέρετε», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της, έχοντας προηγουμένως καταδείξει ότι κεντρικός στόχος της αναθεώρησης του Συντάγματος είναι να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος μέσω κυβερνήσεων που δεν διακόπτουν τον βίο τους για κανένα λόγο.

Τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την πολιτική κυβερνητική αστάθεια, αλλά αντίθετα πρέπει με την αντεπίθεσή του, με την όξυνση της ταξικής πάλης να καταφέρνει χτυπήματα όχι μόνο στη διακυβέρνηση αλλά γενικότερα στο πολιτικό σύστημα, να το μετατρέπει σε ασταθές, γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιβάλλει κάποιες κατακτήσεις, τραβώντας πάντα βεβαίως μπροστά, προς τη ριζική ανατροπή του.

«Βεβαίως σήμερα το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν είναι στο ύψος των απαιτήσεων, για διάφορους λόγους, ωστόσο ξέρετε πολύ καλά κι απ' την πείρα σας - γιατί η αστική τάξη της χώρας έχει μακρόχρονη πείρα - ότι πολλές φορές εκεί που υπήρχαν το τέλμα, η αδράνεια, ο φόβος και η απογοήτευση, δημιουργούνται προϋποθέσεις να φουντώσει το κίνημα», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, θυμίζοντας ότι το 1940 δεν ήταν ίδιο με το 1941 ούτε το 1967 φανταζόταν κανείς μια εξέγερση όπως αυτή του Πολυτεχνείου.

Πρόσθεσε πως όλη η φιλολογία απ' τα αστικά κόμματα περί «πολιτικής σταθερότητας» αντανακλά και τη συνειδητοποίηση απ' το ίδιο το σύστημα των αδιέξοδων και των αντιφάσεών του στην Ευρώπη και παγκόσμια, ζήτημα που πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπόψη ο λαός, για να καταλάβει ότι πρέπει να αξιοποιεί τις δυσκολίες του συστήματος και όχι να συντρέχει να του «μπαλώνει» τα προβλήματα.

Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ακόμη πως η διατήρηση αμετακίνητων ως προς την ουσία τους άρθρων επιβεβαιώνει τη διαχρονική στόχευση όλων των Συνταγμάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα το άρθρο 48 για την «κατάσταση πολιορκίας», που ενώ προβλέπει την κατάργηση στην ουσία της μαζικής πολιτικής δράσης του λαού, καμία πρόβλεψη δεν έχει για υποδομές ή ξένες στρατιωτικές βάσεις όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού που υπάρχουν στην Ελλάδα και κανείς δεν ξέρει ποια στάση θα κρατήσουν οι ιδιοκτήτες τους απέναντι σε αυτόν που θα επιχειρήσει στρατιωτική επέμβαση. «Αρα το άρθρο 120 ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων ένα πράγμα εννοεί: Οταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών τότε ο λαός πρέπει να προστρέξει να τα σώσει κι αν δεν το κάνει θα απαγορεύεται οποιαδήποτε δράση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις θωρακίζει το αστικό σύστημα προσθέτοντας τον «αριστερό» φόβο πως αν βρεθούμε εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ «χαθήκαμε».

«Εμείς καλούμε το λαό όχι μόνο να αμφισβητήσει αυτό το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο να μη φοβάται τη φθορά του, αλλά με την πάλη του να επιδιώξει την ανατροπή του», κατέληξε στην ομιλία της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ