Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ποιητικό όραμα της Μαρίας Πολυδούρη

Η «Μαρία Πολυδούρη» της Βιβής Κοψιδά - Βρεττού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, με την Φωτεινή Φιλοσόφου και τον Νίκο Γιάννακα, παρουσιάζεται στο θέατρο «Αλκμήνη» κάθε Τετάρτη στις 19.00 και Πέμπτη στις 21.30. Ενα καινούργιο έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, οι ήρωες ζουν την εποχή τους, κρίνουν αμείλικτα την κοινωνία τους και εκτοξεύουν τη σκέψη τους στην αναπηρία και την ανεπάρκεια μιας κοινωνίας να συνομιλήσει με το ποιητικό τους όραμα για τον κόσμο.

Μιλά για την απίστευτη δύναμη της ποιήτριας να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν' αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν' ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει.

Αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης. Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης. Σκηνικά - Κοστούμια: Ολγα Σχοινά. Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς. Φωτογραφίες: Αθηνά Λεκκάκου.

Το έργο ενδείκνυται για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές. Διάρκεια: 80' χωρίς διάλειμμα. Τελευταία παράσταση Πέμπτη 18 Απρίλη 2019. Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ (Αλκμήνης 8-12 στάση μετρό Κεραμεικός) τηλ. 210.3428.650.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ