Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Επίσκεψη του Πάπα με απώτερους στόχους

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Την πρώτη επίσκεψη που έκανε ποτέ Πάπας στην Αραβική Χερσόνησο ξεκίνησε την Κυριακή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Φραγκίσκος Α'.

Ο Πάπας μετέβη στο Αμπου Ντάμπι των ΗΑΕ, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται ο καταστροφικός πόλεμος στην Υεμένη τον οποίο έχουν στήσει οι μοναρχίες του Κόλπου, με την ανοχή των ΗΠΑ και συμμάχων τους. Ο Πάπας έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο του Αμπου Ντάμπι από τον πρίγκιπα - διάδοχο του θρόνου των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της χώρας. Ο σεΐχης δώρισε στον Πάπα μία κορνίζα με το διάταγμα της 22ης Ιούνη 1963, που είχε εκδώσει ο τότε ηγέτης της χώρας, για τη δωρεά γης με σκοπό την ανέγερση του πρώτου Καθολικού ναού στη χώρα.

Ωρες μετά, ο Ποντίφικας συναντήθηκε με τον ανώτατο Σουνίτη ιερωμένο, Αιγύπτιο σεΐχη Αχμεντ Αλ Ταγιέμπ, που έχει τον τίτλο του «Μεγάλου Ιμάμη» στο αιγυπτιακό τέμενος Αλ Αζάρ, και υπέγραψαν έγγραφο «αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων» για να δεσμευτούν «στη μάχη κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού», ενώ καταδίκασε τους πολέμους σε Υεμένη και Συρία και άλλες συρράξεις στη Μέση Ανατολή. Σήμερα, ο Πάπας αναμένεται να πραγματοποιήσει ιστορική υπαίθρια λειτουργία, παρουσία περίπου 135.000 Καθολικών που έρχονται από όλη την Αραβική Χερσόνησο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία Μπορέλ σε Κατάρ, Εμιράτα και Σαουδική Αραβία(1/10/2021)
Εν μέσω ανταγωνιστικών συμφερόντων(13/10/2020)
Ισραήλ και Εμιράτα οι «πιο αξιόπιστοι εταίροι» στην περιοχή(1/9/2020)
Κάλεσμα σε «επενδυτές» και πολεμική εμπλοκή, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος(4/2/2020)
Σταματά η μεταφορά πετρελαίου από τα στενά της Υεμένης(27/7/2018)
Οριστικοποιήθηκε η αγορά δύο συστημάτων παρακολούθησης(30/7/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org