Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Παζάρια για μετά το Brexit δέχεται ο Μπαρνιέ

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Δεν υπάρχει περίπτωση νέας διαπραγμάτευσης του σχεδίου συμφωνίας για το Βrexit, επανέλαβε χτες για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ, τονίζοντας ότι πιθανές διεργασίες για «εναλλακτικές λύσεις» σε σχέση με τα σύνορα Ιρλανδίας - Β. Ιρλανδίας μπορεί να γίνουν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση επικεντρώνεται στη διαμόρφωση «προτάσεων για το Brexit» που θα μεταβιβάσει στους Ευρωπαίους διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες, για να προωθήσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου». Ανακοινώθηκε μάλιστα η συγκρότηση νέας βρετανικής ομάδας εργασίας, που ξεκίνησε από χτες «τριήμερες συνομιλίες» με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την αποφυγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων με την Ιρλανδία, πιθανώς με τη χρήση τεχνολογίας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική για το «backstop».

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ υπαινίχθηκε ότι μπορεί να υπάρξει «δημιουργικός συμβιβασμός» για το Brexit.

Τέλος, η ιαπωνική αυτοβιομηχανία «Nissan» αποφάσισε χτες να ματαιώσει τα σχέδια ανέγερσης εργοστασίου για την κατασκευή αυτοκινήτων τύπου X-Trail SUV στη βόρεια Αγγλία, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλείται εν αναμονή του Brexit.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org