Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση στη «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ», στο χώρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», πραγματοποίησε την Τρίτη 29/1 το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, μαζί με συνδικαλιστές σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, απαιτώντας την άμεση ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου, μέλους του επιχειρησιακού Σωματείου, η οποία έγινε στις 22 Γενάρη.

Στην κινητοποίηση, στην οποία πήραν μέρος και εργαζόμενοι της επιχείρησης, έγινε ενημέρωση όλων των εργαζομένων για την απόλυση, ενώ επισημάνθηκε ότι σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόλυση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη ένταση και με άλλες μορφές πάλης.

Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία μέχρι τώρα δεν δέχεται να συνομιλήσει ούτε με τους εκπροσώπους του επιχειρησιακού Σωματείου, ούτε με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού.

«Η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει το Σωματείο»

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στη «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ» αναφέρει ότι «ο συνάδελφος συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας στο χώρο, ενώ για το πόστο του διεκδικούσε καθορισμό καθηκόντων και κυλιόμενο ωράριο.

Ολοι μας έχουμε ακούσει τους πανηγυρισμούς για τις "καταπληκτικές επιδόσεις" του αεροδρομίου της Αθήνας, για τον τεράστιο όγκο των αφίξεων και κατ' επέκταση την τεράστια κερδοφορία που επέφερε και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό. Η SSP, που διαθέτει τη μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων του κλάδου, επικαλείται... περικοπές!

Από τη μία, λοιπόν, αυξάνουν τα κέρδη τους και ανοίγουν νέα καταστήματα, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να μειώσουν αυτό που αποκαλούν "κόστος", δηλαδή εμάς, τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στην ξεκούραση.

(...) Συνάδελφοι, η απόλυση του συναδέλφου δεν έγινε τυχαία. Για μία ακόμα φορά η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει το Σωματείο μας, πρώτα με συκοφαντίες και τώρα προχωρώντας στην απόλυση μέλους του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ