Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη καθίζηση στην Εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης

Ανακοίνωση της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ

Μεγάλες ήταν οι ζημιές μετά τις δυνατές βροχές που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας της έλλειψης, ακόμα και ανυπαρξίας σε πολλές περιπτώσεις, των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Στην Εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης έχει σημειωθεί μεγάλη καθίζηση σε δύο σημεία μετά την Αρτεμισία, ενώ στους δρόμους που ενώνουν τα χωριά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν αποκοπεί πλήρως. Μάλιστα, η επικινδυνότητα των σημείων είναι τόσο μεγάλη που έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία προς αυτά, ενώ κλειστή για άγνωστο διάστημα θα παραμείνει η Εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης, σύμφωνα τουλάχιστον με χτεσινή ενημέρωση.

Για τα σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν στο νομό εξέδωσε ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Για άλλη μια χρονιά βλέπουμε να τρώγονται για το ποιος έχει την ευθύνη, οι δήμαρχοι τα ρίχνουν στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια τα ρίχνει στην κυβέρνηση και όλοι μαζί ουσιαστικά κοροϊδεύουν το λαό για να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποδίδεται σε "θεομηνίες" ή στα "έντονα καιρικά φαινόμενα". Γιατί πλέον έχουμε τακτικά φαινόμενα και οι αρμόδιοι φορείς έπρεπε να είχαν πάρει τα μέτρα τους, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους.

Αναδεικνύεται έτσι, για μια ακόμα φορά, η διαχρονική, τραγική έλλειψη υποδομών και κεντρικού σχεδιασμού, των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Η ευθύνη βρίσκεται στις πολιτικές που ασκούν διαχρονικά οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι δημοτικές αρχές.

Τα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας δεν υλοποιούνται, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού θέτει ως κριτήριο την "οικονομική αποδοτικότητά" τους. Αντίθετα, με fast track διαδικασίες βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε το λαό να καταδικάσει στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που την εφαρμόζουν, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ που ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, εντός αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης, με το λαό στη γωνία. Αντίθετα, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα προηγούμενα χρόνια, τον έβαλαν να πληρώσει τα "σπασμένα" της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα τον βάζουν να ξαναπληρώσει για το "φαγοπότι" της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Τώρα χρειάζεται τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν: Να καταγραφούν οι ζημιές, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωση στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή. Αμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.ά.). Να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ