Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
«Κλείδωσε» την πρόκριση ο Προμηθέας

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Champions League είναι ο Προμηθέας Πάτρας μετά την καθοριστική εντός έδρας νίκη του χτες επί της Στρασμπούρ με 77-64 για τη 12η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Οι Πατρινοί έφτασαν τις 8 νίκες έναντι μόλις 4 ηττών, παρέμειναν ψηλά στη βαθμολογία (2οι) και εκτός απροόπτου εξασφάλισαν την πρόκριση στην παρθενική τους ευρωπαϊκή συμμετοχή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

«Κλειδί» για τη νίκη της ελληνικής ομάδας αποτέλεσε η εμφάνιση στο δεύτερο 20λεπτο, όταν ξεπερνώντας τα προβλήματα του πρώτου μέρους, που την έφερε πίσω στο σκορ (22-24 στο 10', 39-41 ημίχρονο). Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η βελτίωση στον αμυντικό τομέα, καθώς ο Προμηθέας δέχτηκε μόλις 23 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Την ίδια στιγμή, ο πλουραλισμός στην επίθεση (Γκίκας 16 πόντοι, Μπράουν 11 π., Χολ 13 π., Μέιερ 11 π.) έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να χτίσουν μια διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι τέλους.

Για την πρωτιά η ΑΕΚ, για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Η ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα ΑΕΚ, που έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, ψάχνει σήμερα κόντρα στη Φουενλαμπράδα (21.30 - Novasports 1/ΕΡΤ) μία ακόμα νίκη, που θα τη φέρει πιο κοντά στην κατάληψη της πρωτιάς στον 3ο όμιλο. Στον 2ο όμιλο ο ΠΑΟΚ ψάχνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση αντιμετωπίζοντας την Οπάβα στην Πυλαία (19.30 - Novasports 2), προκειμένου να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ