Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ενα ακόμα επεισόδιο στην κατρακύλα των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ

Καταγγελία για τις «εκλογές» - παρωδία στον ΠΑΣΥΕ

Τις «εκλογές» - παρωδία στο σωματείο - μηχανισμό της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών της με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο» (ΠΑΣΥΕ) καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

«Ο γνωστός θίασος της ομάδας Βασιλόπουλου στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και στη ΓΣΕΕ πιάστηκε σαν τον κλέφτη, όπως άλλωστε συνηθίζουν, να περιοδεύει και να κάνει υποτιθέμενες εκλογές στον μηχανισμό - σωματείο του ΠΑΣΥΕ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και εξηγεί πως την περασμένη Παρασκευή, οι εν λόγω συνδικαλιστές «βρέθηκαν στην Πάτρα και πραγματοποίησαν εκλογές μακριά από το Εργατικό Κέντρο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Αδωνις"».

«Είναι εκλογές χωρίς καμία δημοσιοποίηση, στα κλεφτά, οργανωμένες μέσα στα γραφεία των σούπερ μάρκετ», τονίζει.

Ανάλογος εργοδοτικός μηχανισμός, γνωστός στους εργαζόμενους στην Αττική, είναι το «δίδυμο αδελφάκι» του ΠΑΣΥΕ που ονομάζεται «κλαδικό Σωματείο Εμπορίας Τροφίμων». Οπως επισημαίνεται, και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για σωματεία - μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν «αποκλειστικά και μόνο για την παραγωγή αντιπροσώπων, για να εκλέγονται τα στελέχη της ομάδας του Βασιλόπουλου και άνθρωποι της εργοδοσίας στην ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ».

Στα παραπάνω μάλιστα, όσον αφορά τον ΠΑΣΥΕ, προστίθεται η άθλια απόφαση «να εκλέγονται απ' όλες τις πόλεις αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά».

«Αναφερόμαστε σε μηχανισμό διότι το κατ' όνομα σωματείο δεν έχει καμία δράση και εμφάνιση, δεν πραγματοποιεί Γενικές Συνελεύσεις, κανένας δεν γνωρίζει πού εδρεύει, ποιο είναι το ΔΣ, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο επικοινωνίας, κανένα απολύτως χαρακτηριστικό σωματείου», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, καταγγέλλει ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν φτάσει στις δυνάμεις του «αρκετές πληροφορίες από πόλεις και νησιά για εξαναγκασμό συναδέλφων από διευθυντές μεγάλων σούπερ μάρκετ, ώστε να συμπληρώσουν αιτήσεις εγγραφής και να συμμετάσχουν σε κάποια αόριστη χρονική στιγμή σε αρχαιρεσίες αυτού του σωματείου - μηχανισμού». Το ίδιο σκηνικό στήθηκε την Παρασκευή και στην Πάτρα, όπου επίσης έγιναν στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγελίες εργαζομένων «για άσκηση πίεσης και για πραγματοποίηση εκλογών - παρωδία στα κλεφτά».

Ζήτημα που αφορά συνολικά τις υγιείς και ζωντανές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα

«Η κατρακύλα που κυριαρχεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και καθρεφτίζεται στην ΟΙΥΕ, με ξεκάθαρη την εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και με αποτέλεσμα τη νόθευση των συσχετισμών, δεν έχει σταματημό», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και καταλήγει:

«Δεν ψάχνουμε να βρούμε ηθική, τσίπα και διαφανείς διαδικασίες σε αυτές τις δυνάμεις. Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο του εμπορίου, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, να καταγγείλουν το συνεχόμενο αίσχος στην ΟΙΥΕ. Επειδή όμως δεν αφορά τα στενά όρια της ΟΙΥΕ αλλά είναι γενικότερο ζήτημα που αφορά συνολικά τις υγιείς και ζωντανές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να πάρει θέση.

Ο παραπάνω θίασος θα περιοδεύσει και αλλού τις επόμενες μέρες, πάντα στα κρυφά και πάντα σαν τον κλέφτη. Καλούμε τους συναδέλφους, τόσο μπροστά σε αυτές τις αθλιότητες όσο και στο συνέδριο της ΟΙΥΕ που ακολουθεί και όπου θα επιχειρηθεί να νομιμοποιηθεί η εργοδοτική παρέμβαση, να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ