Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στάση εργασίας στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

Στάση εργασίας (12 μ. έως τη λήξη της βάρδιας) κήρυξε για σήμερα Τρίτη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, κοινοποιώντας την απόφασή του στην εταιρεία «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ» και σε όλους τους υπεργολάβους και τις εταιρείες του εργοταξίου.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο του εργοταξίου.

Το Συνδικάτο απαιτεί: «Τώρα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Συνδικάτου μας. Να μην χυθεί άλλο αίμα εργάτη. (...) Υπογραφή ΣΣΕ στο εργοτάξιο, με αυξήσεις στα μεροκάματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο κόντρα στην εντατικοποίηση και την εκμετάλλευση των κατασκευαστών και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Πανελλαδική κινητοποίηση για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων οργανώνει πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 25/1, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Οπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα «αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΦΚΑ) έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές και συνεχίζει να εισπράττει». Η αναγνώριση και διανομή τους είναι «η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισής τους». Στην περίπτωση των συγκεκριμένων ενσήμων, μάλιστα, «αυτός που κλέβει την ασφάλιση των οικοδόμων δεν είναι ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία, αλλά το ίδιο το κράτος, που βάζει στα ταμεία του έσοδα και δεν αποδίδει τα ένσημα στους δικαιούχους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ