Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις στο πρακτορείο «Αργος»

Να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να συνεχίσει τα σχέδιά της για «περικοπές σε όλα τα επίπεδα», αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο «Αργος» στις συνελεύσεις που έκαναν την περασμένη Τετάρτη.

Η Ενωση είχε προκηρύξει στάσεις εργασίας στη βραδινή και την πρωινή βάρδια, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για την απάντησή τους στις απολύσεις στις οποίες προχωρά η εργοδοσία. Στις συνελεύσεις αποφασίστηκε ακόμα η διεκδίκηση υπογραφής νέας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, η διοίκηση του πρακτορείου «Αργος» ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή απολύσεις «για λόγους περικοπών», με τη δικαιολογία πως «δέχονται πόλεμο από την κυβέρνηση!». Οι εργαζόμενοι στις συνελεύσεις τους έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν τους αφορούν «οι κοκορομαχίες μεταξύ των εκδοτών για το ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από τα εκατομμύρια που τους τάζει η κυβέρνηση, ή για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ενημέρωση για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά και πολιτικά του συμφέροντα».

Οσον αφορά την κυβέρνηση, το σωματείο επισημαίνει ότι «δεν δίνει δεκάρα για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, καθώς με τη στάση της αφήνει πεδίο ελεύθερο στους εκδότες για τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια». Υπενθυμίζει μάλιστα πως αυτό έχει αποτυπωθεί και στην περίπτωση των εργαζομένων στο πρακτορείο «Ευρώπη», που βρίσκονται για περισσότερο από έναν χρόνο στην ανεργία, «ενώ ο μεγαλομέτοχος κάνει μπίζνες ελεύθερος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ