Kοροϊδία και «παρηγοριά στον άρρωστο» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατά την επίσκεψή της στην Καρδίτσα.
Οπως σχολιάζει η Ομοσπονδία, «ουσιαστικά αυτό που βγαίνει από τα λεγόμενά της, π.χ. ως προς τις χαμηλές - ανοιχτές τιμές, είναι πως φταίνε οι αγρότες και όχι οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και στα πλαίσια της ΕΕ».
Αναφερόμενη ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τη χαμηλή τιμή του βαμβακιού, η ΕΟΑΣΚ επισημαίνει ότι η διεπαγγελματική δεν λύνει τα ζητήματα ελέγχου και ποιοτικών χαρακτηριστικών, της τιμής αλλά και της έγκαιρης πληρωμής χωρίς «φέσια». Οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, σημειώνει, δεν παρέχουν καμία προστασία ως προς την τιμή, έδωσαν το δικαίωμα να διπλοτιμολογείται - τριπλοτιμολογείται ένα προϊόν ή να δίνεται μια προκαταβολή και για τα υπόλοιπα... «βλέπουμε». Μείωσαν την εκκοκκιστική περίοδο και κατάργησαν τις εγγυητικές επιταγές των βιομηχάνων - μεγαλεμπόρων, επιτρέπουν να μην εφαρμόζεται ο νόμος για εξόφληση πληρωμής σε 60 μέρες και ταυτόχρονα λένε πως είναι... μαξιμαλιστικό το αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές!
Η Ομοσπονδία αναφέρεται ακόμα σε προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η μη τήρηση της κυβερνητικής δέσμευσης για ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, οι συνεχιζόμενες περικοπές από την ΚΑΠ στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, η «απροθυμία» του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τις καταστροφές στην παραγωγή, η φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και τα άλλα χαράτσια.
Και καταλήγει: «Τα έχουμε αναδείξει και συνεχίζουμε να τα παλεύουμε, ως ΕΟΑΣΚ, με τους Αγροτικούς Συλλόγους και στα πλαίσια της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (...) Οι αγώνες που δίνουμε, ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα τα τελευταία χρόνια (....) με μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό πλαίσιο με προοπτική, μπορούν να ανακόψουν την επίθεση που δεχόμαστε και φέρνουν κάποιες κατακτήσεις».