Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΠΕΚ
Σχέδιο για μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής από το 2019

ΒΙΕΝΝΗ.--

Τη μείωση της ημερήσιας πετρελαϊκής παραγωγής κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύρια βαρέλια μελετούσαν έως χτες βράδυ αξιωματούχοι των πετρελαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ σε υπουργική σύνοδό τους στην έδρα του οργανισμού στη Βιέννη της Αυστρίας.

Πληροφορίες του πρακτορείου «Ρόιτερς» ανέφεραν πως «μειώθηκε η απόσταση» ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία (που δεν είναι μέλος), ώστε να προχωρήσουν, εάν τελικώς το συμφωνήσουν, από κοινού σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου στην αρχή του 2019 παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ για αύξηση της παραγωγής, ώστε να κρατηθούν οι διεθνείς τιμές σε χαμηλά επίπεδα και να μπορέσουν να κλιμακώσουν τις ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις σε βάρος του Ιράν. Με φόντο αυτές τις πληροφορίες ανακοινώθηκε η εσπευσμένη επιστροφή του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, από τη Βιέννη στη Μόσχα, προκειμένου να πάρει την έγκριση του Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τα σχέδια μείωσης της ρωσικής πετρελαϊκής παραγωγής και να επιστρέψει σήμερα στην έδρα του ΟΠΕΚ για συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Η παραγωγή αργού από τους μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου - τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ - έχει αυξηθεί κατά 3,3 εκατ. βαρέλια τη μέρα από τα τέλη του 2017, ξεπερνώντας πλέον τα 56,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, καλύπτοντας σχεδόν το 60% της παγκόσμιας κατανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ