Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερωτήματα από τη μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου

Με αφορμή τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δολοφονία του από αστυνομικούς πριν από 10 χρόνια

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τους αστυνομικούς Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη στα Εξάρχεια, και η μητέρα του δολοφονημένου εφήβου, Τζ. Τσαλικιάν, θέτει ερωτήματα σε σχετική συνέντευξη που είδε τη δημοσιότητα, σχετικά με τα σκοτεινά σημεία και τις σκοπιμότητες των δολοφόνων εκείνο το βράδυ.

Ο Επ. Κορκονέας υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια, αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Ο Β. Σαραλιώτης, που ήταν μαζί με τον Κορκονέα, έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του. Αποτέλεσμα μεθοδεύσεων, όπως τονίζει η μητέρα του, είναι να διεξάγεται αυτόν τον καιρό στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Λαμίας η δίκη, ουσιαστικά χωρίς ακροατήριο, σε άδεια αίθουσα, αφού φίλοι και συμμαθητές του παιδιού της δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί λόγω της απόστασης. Σημειωτέον ότι η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διεξάγεται με αργούς ρυθμούς και με προσπάθεια από την πλευρά των συνηγόρων του δολοφόνου Κορκονέα να σπάσει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης μετά από λίγα χρόνια, καθώς βρίσκεται 10 χρόνια φυλακή.

Η μητέρα του δολοφονημένου μαθητή στη σχετική συνέντευξη μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η Δικαιοσύνη καταδίκασε τους δολοφόνους και επίσης η πρωτοβάθμια δικαστική διαδικασία αποκάλυψε τη σκευωρία που πήγαν να στήσουν ορισμένα όργανα της αστυνομίας με κατασκευασμένο σενάριο. Τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι σε πρώτο βαθμό οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών Κορκονέα - Σαραλιώτη, οι οποίοι δεν πήγαν να εκτελέσουν την εντολή που τους δόθηκε από το κέντρο της Αμεσης Δράσης και κινούνταν χωρίς να ενημερώνουν το κέντρο έχοντας κλείσει και τον ασύρματό τους, δεν πραγματοποιήθηκε. Από αυτά θα προέκυπταν, όπως τονίζει, με ποιους συνομιλούσαν και για ποια θέματα, τόσο πριν από τη δολοφονία όσο και αμέσως μετά. Επίσης αναφέρει ότι δεν συνελήφθησαν αμέσως, ούτε έγινε έρευνα στο περιπολικό αμέσως, αλλά ύστερα από ώρες στα υπόγεια της ΓΑΔΑ, ενώ έπειτα από ώρες κατασχέθηκαν και τα όπλα τους.

Υπογραμμίζει ότι ο δολοφόνος του παιδιού της, Κορκονέας, δεν ήταν πρωτάρης στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά όπως ανέφερε και η σύζυγός του, υπηρετούσε εκεί επί 9 χρόνια και σίγουρα είχε εμπειρία. Επομένως, όπως αναφέρει, αποτέλεσε συνειδητή επιλογή του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να πράξει όπως έπραξε.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org