Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προθεσμία στους αστυνομικούς που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Eurokinissi

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκέμβρη πήραν οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα αρνηθούν την πράξη που τους αποδίδεται. Η κλήση τους σε απολογία έγινε μετά την έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Ζακ, που επιβεβαίωσε ότι το θύμα πέθανε εξαιτίας των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχτηκε κατά το λιντσάρισμά του και τα οποία τού προκάλεσαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Θυμίζουμε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί εμφανίζονται σε σχετικό βίντεο να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόφυρτο Ζαχαρία Κωστόπουλο. Μάλιστα, ένας από αυτούς τον πατάει στο λαιμό.

Σε σχετικές δηλώσεις, χτες, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ, Αννυ Παπαρρούσου, είπε ότι ήταν αναμενόμενο και αυτονόητο να κληθούν οι αστυνομικοί, καθώς η βία που ασκήθηκε σε βάρος του θανόντος «δεν ήταν ούτε νόμιμη ούτε αναγκαία». Ανέφερε επίσης ότι κατατέθηκε υπόμνημα από την οικογένεια του Ζακ την περασμένη Παρασκευή, για να μετατραπεί η κατηγορία από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, καθώς «εκτός από το οπτικό υλικό, που είναι αρκετά καταδεικτικό από την αρχή, έχουμε στα χέρια μας την ιατρική έκθεση που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σφοδρότητα των χτυπημάτων και το δόλο των δραστών».

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι - καταστηματάρχες της υπόθεσης, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, έχουν απολογηθεί επίσης για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ