Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας

Εναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης. Εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε η Αλεξάνδρα Μπαλού, η οποία σημείωσε πως η Περιφέρεια θα παίξει το ρόλο που αντιστοιχεί στην Τοπική Διοίκηση, δηλαδή του νέου φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δίπλα σε αυτόν του κεντρικού κράτους, που θα απομυζεί τα λαϊκά νοικοκυριά, με τα όσα παρουσιάζει η περιφερειακή αρχή να επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα. Και πρόσθεσε: «Με βάση τα στοιχεία που λέτε, αποτυπώνονται γελοία ποσά που αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για 4 εκατομμύρια στο Εθνικό Σκέλος, στα συγχρηματοδοτούμενα 5 εκατ., στα έργα τρίτων 10 εκατ. ευρώ. Γελοία ποσά μπροστά στις ανάγκες που έχει ο λαός της Αττικής. Η "απλοχεριά" σας, με βάση και αυτόν τον προϋπολογισμό, εξαντλείται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, άλλωστε αυτό είπε και η κ. Δούρου στην εισήγησή της, και νομίζουμε ότι και η επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τη ΝΔ, η κ. Βρύνα, τσάμπα ανησυχεί για το "όραμα της ανάπτυξης" που δεν έχει η Περιφέρεια Αττικής, το ίδιο "όραμα" έχετε, στεναχωριέστε που το υλοποιεί εκείνη. Ολοι σας ενδιαφέρεστε για την περιβόητη ανάπτυξη, την αειφόρα, την πράσινη, τη γαλάζια - την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Στάθηκε στα ελάχιστα χρήματα που δίνονται για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία είναι αποσπασματικά και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, τη στιγμή που ο λαός πνίγεται με την πρώτη βροχή. Και κατέληξε: «Οδικός χάρτης είναι το κυνικό και αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής, που έρχεται να επιβεβαιώσει το όραμα της ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο το κέρδος, και μέσα σε αυτό το όραμα δεν συναντιέται η ανάγκη προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, γιατί δεν την αφορά και δεν την εμπεριέχει. Πηγή κακού, οι τεράστιες ευθύνες που έχετε ως πλειοψηφία, και εδώ και ως κυβέρνηση, οι ευθύνες που συνοδεύουν τις περιφερειακές αρχές που έφυγαν και τις κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν, είναι η ιεράρχηση που βάζει μπροστά τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού».

Εργαλείο αντιλαϊκής πολιτικής

Τοποθέτηση στο θέμα έκανε και ο Γιάννης Πρωτούλης, που προχώρησε σε σύγκριση αυτού του προϋπολογισμού με τους προηγούμενους, λέγοντας πως υπάρχουν «πάρα πολλές ομοιότητες και φυσικά υπάρχει μία μεγάλη διαφορά».

Σε ό,τι αφορά τις ομοιότητες είπε πως «και ο φετινός προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι ο θεσμός της Περιφερειακής Διοίκησης, και με τον "Καλλικράτη" και με τον "Κλεισθένη", είναι ένας βαθιά αντιλαϊκός θεσμός, εργαλείο αντιλαϊκής πολιτικής, και ότι αν δεν υπάρξει σύγκρουση με αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει και αποτέλεσμα. Οσα παίρνουν λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν δίνονται για ολόκληρους πληθυσμούς. Οσα παίρνουν δύο επιχειρηματικοί όμιλοι δεν δίνονται σε ολόκληρο τον Δυτικό Τομέα και τον Πειραιά. Είναι ο πέμπτος προϋπολογισμός, όσα παίρνουν δύο ΠΑΕ δεν δίνονται σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους».

«Εχετε ένα χαρακτηριστικό, που το έχουν εκτιμήσει και ντόπιοι και ξένοι», πρόσθεσε. «Ο,τι και να σας λένε, δεν ιδρώνει το αυτί σας, η "χοντροπετσιά" σας, που λέει ο κόσμος. Βγαίνει ο πρωθυπουργός μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα και εξαγγέλλει αντιπλημμυρικά έργα 250 εκατομμύρια. Ψάχνουμε στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν υπάρχουν πουθενά. Ψάχνουμε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τα 250 εκατομμύρια, δεν υπάρχουν πουθενά».

Καταλήγοντας, είπε: «Νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο αυτά τα χρόνια για την περιφερειακή αρχή που θέλουμε να τονίσουμε. Επειδή αναφέρθηκε η κ. Δούρου στα αντιφασιστικά της αισθήματα, που δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητήσουμε. Αντιφασισμό δεν μπορεί να κάνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ. Αυτός που άνοιξε πόρτες και παράθυρα στον Αμερικανό πρέσβη και σουλατσάρει σε όλα τα υπουργεία, ακόμα και στην Περιφέρεια Αττικής, και έχει λόγο μέχρι και σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Δεν θέλουμε να σας σοκάρουμε, αλλά να θυμίσουμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι που οργάνωσε, εκπαίδευσε και καθοδηγούσε τους Ουκρανούς φασίστες, τον "Δεξιό Τομέα". Αντιφασισμό δεν μπορεί να κάνει αυτός. Και σταματήστε τα προπαγανδιστικά παιχνίδια με τη ΝΔ, για να φτιάξετε τα υποτιθέμενα προοδευτικά μέτωπα και αυτά της συντήρησης. Είστε από τον ίδιο κουβά και ο κόσμος πρέπει να σας κατατάξει εκεί που σας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ