Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΥΡΤΣ
Στήριξη στην Μέι για να περάσει η συμφωνία για το Βrexit

Από τη συνάντηση Μέι - Κουρτς χτες στο Λονδίνο

Copyright 2018 The Associated

Από τη συνάντηση Μέι - Κουρτς χτες στο Λονδίνο
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Αυστριακός καγκελάριος και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σεμπάστιαν Κουρτς, προκειμένου να υποστηρίξει την Τερέζα Μέι στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit, όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από τις χτεσινές συνομιλίες με την Βρετανίδα πρωθυπουργό. Ο Κουρτς τόνισε πως η πορεία για το Brexit βρίσκεται σε «καυτή φάση», καθώς η σχετική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας - ΕΕ πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα κοινοβούλια, και κυρίως από το βρετανικό.

Επιπλέον, ως εκπρόσωπος της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ με την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα θέλει να έχει μία «ρεαλιστική εικόνα» για τις πιθανότητες να πλειοψηφήσει η συμφωνία.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε ένα "σκληρό Brexit", δηλαδή η ζημιά που θα προκύψει από το Brexit να μην αυξηθεί ανυπολόγιστα. Η ζημιά είναι ούτως ή άλλως δεδομένη για την ΕΕ, όπως επίσης φυσικά είναι δεδομένη κυρίως για τη Βρετανία», ανέφερε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση συναίνεσε γρήγορα στη συμφωνία, αλλά από την άλλη κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η έκβαση της ψηφοφορίας στη βρετανική Βουλή. Ο ίδιος διαπιστώνει ενότητα στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ για τη συμφωνία του Brexit.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ