Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δικαστικό «φρένο» στις αυτόματες απορρίψεις ασύλου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο ανέστειλε χτες προσωρινά την ισχύ Προεδρικού Διατάγματος που είχε υπογράψει την περασμένη Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να καταστεί εφικτή η αυτόματη απόρριψη αιτήματος ασύλου σε ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα στο έδαφος των ΗΠΑ.

Το ίδιο 24ωρο, Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε σε δημοσιογράφους πως μελετάται η δυνατότητα να δοθούν στους περίπου 6.000 Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό «πιο ευρείες αρμοδιότητες», όπως η προστασία του «προσωπικού της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων» εάν κριθεί απαραίτητο. Προχτές, πάντως, έκλεισε για ώρες η πιο πολυσύχναστη μεθοριακή διέλευση από και προς το Μεξικό προκειμένου να τοποθετηθούν επιπρόσθετες μπάρες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα με στόχο να αποτραπούν στο μέλλον νέες μεταναστευτικές ροές.

Μεξικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 6.000 μετανάστες έχουν ήδη φθάσει στις συνοριακές πόλεις Τιχουάνα και Μεξικάλι ελπίζοντας να μπουν στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ