Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εφ' όλης της ύλης συνομιλίες

Ο Λ. Λ. Ράσμουσεν και η Αγκ. Μέρκελ στο Βερολίνο

Copyright 2018 The Associated

Ο Λ. Λ. Ράσμουσεν και η Αγκ. Μέρκελ στο Βερολίνο
Με ατζέντα τη συμφωνία για το Brexit και τις μετέπειτα σχέσεις ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας, την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς (INF) με τη Ρωσία, αλλά και τη «συνεργασία στην ψηφιοποίηση», συνομίλησαν χτες στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λέκε Ράσμουσεν.

«Δεν επιθυμούμε την έξοδο της Μ. Βρετανίας, αλλά αν αυτό συμβεί θέλουμε μια συγκροτημένη αποχώρηση και στενές, φιλικές μελλοντικές σχέσεις, γιατί μας ενώνουν πολλά», τόνισε η Μέρκελ κατά τις δηλώσεις των δύο ηγετών πριν τη συνάντηση.

Η Μέρκελ σημείωσε σχετικά με τη συνθήκη INF - όπου παρεμπιπτόντως «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τη Μ. Βρετανία» - ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ εξαιτίας της παραβίασης της συμφωνίας από τη Ρωσία «μας επηρεάζει πολύ ως ευρωπαϊκά κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, γιατί αφορά την ασφάλειά μας».

Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε πως «θα συζητήσουμε επίσης θέματα μετανάστευσης, εμπορικής πολιτικής της ΕΕ, θέματα ασφάλειας και άμυνας». Να σημειωθεί ότι η δανέζικη κυβέρνηση έχει εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την πρόταση για ευρωπαϊκό στρατό, που έχει διατυπωθεί από Γαλλία και Γερμανία, αλλά και από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ