Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ
Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τον άγριο ξυλοδαρμό

Eurokinissi

Από τον άγριο ξυλοδαρμό που προκάλεσε πολλαπλά τραύματα με συνέπεια ισχαιμικό επεισόδιο πέθανε ο Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος. Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον με κάθε επισημότητα από την ιατροδικαστική έκθεση, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο άτυχος Ζακ δεν άντεξε τον ξυλοδαρμό από τους δύο καταστηματάρχες αλλά και τη βάρβαρη επίθεση και από τους αστυνομικούς, στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, στις 21 Σεπτέμβρη.

Σε χτεσινές δηλώσεις του, ο ιατροδικαστής Ν. Καλογριάς επισήμανε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος εμφάνισε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του. Οπως εξήγησε, «οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες - ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλουν την ισορροπία του».

«Ως εκ τούτου η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», πρόσθεσε.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Ν. Καλογριά και Σ. Μαριανού, που έγινε γνωστό χτες, θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή. Αναφέρει επίσης πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατό του. Οπως προκύπτει επιπρόσθετα, δεν είχε προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, μηνύσεις κατά όλων εκείνων που λόγω αρμοδιότητας ενεπλάκησαν στις τελευταίες στιγμές του Ζακ ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του. Σε σχετικές δηλώσεις της η Αν. Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, είπε ότι η οικογένεια έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσοι ενήργησαν (από το ΕΚΑΒ και τη ΔΙΑΣ) στην οδό Γλάδστωνος από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, οι οικείοι του επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ