Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό οχετό για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της

Στην προσφιλή της τακτική των ύβρεων, των προσωπικών επιθέσεων και του χυδαίου, «αυριανιστικού» τύπου αντικομουνισμού κατέφυγε η δημοτική αρχή Βόλου διά του δημάρχου Αχ. Μπέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 13/11, του προϋπολογισμού του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει ότι με την τραμπούκικη τακτική και τον αντικομουνιστικό της οχετό, που χρησιμοποίησε για ...αντιπερισπασμό η δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα ήθελε να συγκαλύψει την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι, υλοποιώντας κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβάλλει στις λαϊκές οικογένειες της πόλης επιπλέον χαράτσια απ' αυτά που ήδη έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Και επισημαίνει: Περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε από την αναγκαστική είσπραξη εσόδων προηγούμενων ετών από πρόστιμα. Διατηρεί στα ύψη τα δημοτικά τέλη και φόρους, το τιμολόγιο ύδρευσης. Στον προϋπολογισμό των έργων που προγραμματίζει, αν αφαιρέσει κάποιος τη ΜΕΑ (40 εκατ. ευρώ), η συμμετοχή από ιδίους πόρους αγγίζει το 50%, δηλαδή από χρήματα που έχει εισπράξει από τις λαϊκές οικογένειες της πόλης, που πληρώνουν πανάκριβα το μάρμαρο και στο κράτος και στην τοπική διοίκηση. Και μάλιστα έργα που γίνονται για τις μεγάλες επιχειρήσεις του κέντρου, αφήνοντας τις γειτονιές, τα σχολεία, τους περιφερειακούς κοινόχρηστους χώρους σε πλήρη εγκατάλειψη, χωρίς στοιχειώδη μέτρα πολιτικής προστασίας.

«Να λοιπόν», συνεχίζει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, «γιατί η πολιτική χυδαιότητα αποτελεί το καταφύγιο της δημοτικής αρχής. Να γιατί ο αισχρός αντικομουνισμός! Γιατί γνωρίζει ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ είναι η μόνη αντιπολίτευση, που με στοιχεία αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή Βόλου, όπως και οι προηγούμενες, μαζί με την κυβέρνηση μετατρέπουν τους δήμους σε ανταποδοτικούς φορομπηχτικούς μηχανισμούς, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, για να ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων.

Ο Αχ. Μπέος και η δημοτική αρχή Βόλου έχουν και τα συχαρίκια των επιχειρηματικών ομίλων που τους στηρίζουν και των οποίων εκπροσωπούν τα συμφέροντα. Της "Coca Cola", της "Continental" κ.ά. Αυτών τα κέρδη εξυπηρετούνται με το κλείσιμο και τη συγχώνευση των εργοστασίων τους στον Βόλο. Ταυτόχρονα, έχουν αναδειχθεί στους καλύτερους υπερασπιστές της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών, για να έχει η της "ΑΓΕΤ - Lafarge" φθηνά καύσιμα. Της ετοιμάζουν και την παραγωγή RDF/SRF στον Βόλο, για να έχει λιγότερα μεταφορικά έξοδα.

Οσο για τη θερμή υποδοχή των αμερικανοΝΑΤΟικών και ισραηλινών δολοφονικών στρατιωτικών τμημάτων στον Βόλο, έχουμε να πούμε τα εξής: Αυτά τα τάγματα θανάτου δολοφονούν στη Συρία και στην Παλαιστίνη αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Η πόλη μας εμπλέκεται στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και γινόμαστε στόχος - μαγνήτης πιθανών επιθέσεων σε μια περιοχή που φλέγεται. Η δημοτική αρχή καλωσορίζει τα αιματοβαμμένα δολάρια για τα κέρδη λίγων επιχειρηματιών της πόλης. Οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες και η περηφάνια του λαού δεν εξαγοράζονται! Την καταγγέλλουμε και την παραδίδουμε στην κρίση του βολιώτικου λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org